Poluvreme: Crno-beli kao Zvezda na Vračaru, Partizan - Jagodina 3:0

Izvor: Blic, 25.Jul.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluvreme: Crno-beli kao Zvezda na Vračaru, Partizan - Jagodina 3:0

Fudbaleri Partizana u drugom kolu Superlige dočekuju Jagodinu, a meč sa stadiona u Humskoj od 19 časova možete pratiti uživo uz Blicsport.rs. Crno-beli na poluvremenu vode sa 3:0.

Crno-belli su na startu prvenstva deklasirali Metalac (4:0), zatim prošli Dila Gori i u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ih u sredu očekuje gostovanje Steaui. Jagodina je na premijeri razočarala i na svom terenu je poražena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od Mladosti sa 0:3.

Trener Partizana Zoran Milinković rešio je da promeša karte i šansu u startnoj postavi dobio je 18-godišnji vezista Saša Lukić, debituje i brazilski štoper Fabrisio, a mesto desnog beka vratio se Ivan Bandalovski.

Njegovi puleni su prvu šansu imali u 10. minutu posle dobre kontru koju Ninković nije najbolje završio, jer mu nije prošao "lažnjak" na levoj strani, ali je iznudio korner. Mladi vezista bio je u centru pažnje, pošto je posle prekida iznudio penal u duelu sa Jovanoviće, a Valeri Božinov je sa bele tačke pogodio donji desni ugao za 1:0, iako ga je Nikolić pročitao.

Od tog trenutka usledila je neverovatna kanonada, jer je minut posle vodećeg pogotka bugarski napadač udarcem glavom sproveo centaršut Petrovića i udvostručio prednost na 2:0. Gosti su protestovali smatrajući da je Božinov napravio faul i nisu stigli ni da se odbrane od naleta crno-belih.

Tako su crno-beli efikasnom epizodom u mnogome podsetili na izdanje večitog rivala Crvene zveze na Vračaru, koja je ekspresno napravila preokret protiv OFK Beograda i dala četiri gola za 11 minuta. Mogao je i srpski prvak do četvrtog pogotka, ali je golman Nikolić uspeo da odbrani snažan šut Saše Ilića dok je promaja duvala sa svih strana u odbrani "ćurana".

Na isteku pola sata igre Milinković je morao da napravi prinudnu izmenu, jer se povredio Bandalovski umesto koga je ušao mladi Bogosavac. Jagodinci su retko prelazili centar, a u 36. minutu je golman Nikolić sjajnom paradom zaustavio Lukićev pokušaj glavom i bio najzaslužniji što Partizan nije imao još ubedljivije vođstvo.

Partizan - Jagodina 3:0

Strelci: Božinov u 12. i 13, A. Živković u 15. minutu.

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Robert Kiš Čepegi

Partizan: Ž. Živković, Bandalovski (od 30. Bogosavac), Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Lukić, A. Živković, Ilić, Ninković. Božinov.

Jagodina: Đ. Nikolić, Milinković, Mijatović, Gašić, Filipović, Miladinović, Janković, Ivanović, Savković, U. Nikolić, Mihailović.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.