Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020, 09:19

Peđa Mijatović: Menjam pobedu u večitom derbiju za titulu

„Boli me stanje u Partizanu“, kaže nekadašnji as crno-belih

Igra Partizan dobro večite derbije poslednjih godina, čak jako dobro ako se uzme u obzir koliko gleda u leđa Crvenoj zvezdi, ali sve je to slaba uteha navijačima.

I ne samo navijačima. Nekadašnji as crno-belih, legenda jugoslovenskog fudbala Predrag Mijatović, poručuje u intervjuu za Kurir da bi rado menjao pobede u večitom derbiju za novu titulu Partizana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Derbi je nešto u čemu svaki put uživam podjednako kao i kad gledam Svetsko prvenstvo. Jeste Partizan bio bolji u mnogim prethodnim derbijima, ali titule se računaju. Ko još pamti iz mog vremena kada smo pobedili Zvezdu, šta to vredi kad je ta Zvezda bila šampion Jugoslavije, Evrope i sveta. Eto, radije bih menjao pobedu ili dobru igru u derbiju za titulu“, rekao je Mijatović.

Iako je dobrano udaljen od Beograda i Topčiderskog brda, Mijatović pažljivo prati dešavanja u voljenom klubu i ne krije da je zabrinut za crno-bele.

Svakako da nije prijatno. Kao što je emocija prisutna kad se pobeđuje, tako je i sad kad se gubi, nažalost, u onom težem obliku. Sezona je počela dosta čudno i žao mi je što Partizan ne liči na sebe. Ne treba tražiti krivce, već treba pronaći rešenje. Nema se vremena za upiranje prstom u bilo koga, svaki dan je bitan za Partizan, zato je potrebno rešavati probleme i u koraku donositi rešenja koja će vratiti klub na pobednički kolosek“.

Jasno je i nekadašnjeg golgeteru, pa sportskom direktoru Real Madrida da Partizanov problem nije u trenerima, koji su počeli da se smenjuju kao na vrtešci.

Očito je da nije do trenera. Čim se loši rezultati ponavljaju, nemoguće je da je baš svaki trener loš. Žao mi je što Savo, Batica, Ivan i ostali nisu uradili nešto više s voljenim klubom, mada ne treba zaboraviti neke blistave utakmice u Evropi s Miloševićem“.

Navijači bi Mijatovića „na rukama“ doneli u Partizan, da preuzme vođenje klubom, ali priznaje nekadašnji crno-beli as da je to u ovom momentu neizvodljivo.

Često se pominje moje ime, bilo da je direktno za učešće u rukovođenju kluba ili indirektno, u vidu saveta i pomoći sa strane. Međutim, takav posao iziskuje 24 časa rada, Partizanu se treba maksimalno posvetiti. A, kao što znate, ja ne živim u Srbiji, daleko sam i možda ne bi trebalo da komentarišem mogućnost mog angažovanja u klubu. Možda jednog dana dođe do toga da se vratim u moj Partizan, ali trenutno je, čini mi se, nemoguće samo iz pomenutog razloga. Partizan je moj klub, mnogo smo dali jedan drugom, ljubav je obostrana, a otuda i postoji bol kad se gubi, kao što je prisutan sada“.

VERUJEM U TUMBU

Ispratio je Mijatović i igru reprezentacije Srbije u baražu za Evropsko prvenstvo i uveren je da će se Orlovi plasirati na prvenstvo Starog kontinenta.

Raduje me onakav meč protiv Norveške. Posle dugo vremena reprezentacija je odigrala pravu takmičarsku utakmicu, punu tempa od prvog do poslednjeg minuta. Otuda sam optimista pred finale baraža sa Škotskom. Verujem u Tumbu, samo neka ponove pristup meču kao u Norveškoj. Nesporno je da Srbija zaslužuje da igra sva najveća takmičenja“, podvukao je Predrag Mijatović.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.