Ubijanje duše

Izvor: Glas javnosti, 11.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijanje duše

Komesar za takmičenje Jelen Super lige Branislav Delić podneo je prijavu protiv fudbalskih klubova Partizan i Crvena zvezda zbog incidenata na 136. „večitom derbiju“, koji je odigran u sredu. „Crno-beli“ će biti kažnjeni zbog propusta u organizaciji, a „crveno-beli“ zbog ponašanja navijača.

Zamenik disciplinskog sudije Jelen Super lige Dragče Dimitrijević početkom sledeće nedelje odlučiće o eventualnom pokretanju disciplinskog postupka. Direktor stadiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Partizana Aleksandar Stepanović kaže da se još ne zna ko je odgovoran za štetu i paljenje stadiona u Humskoj posle 136. „večitog derbija“. Odluku o tome ko će biti kažnjen doneće Zajednica prvoligaša pošto prikupi svu dokumentaciju iz policije, izjave delegata i komesara da bezbednost. Zasada se zna da je napravljena šteta od 32.200 evra.

- Na utakmici je bio delegat, komesar za bezbednost i oni će odlučiti ko je odgovoran za nastalu štetu. Mislim da će se oni sastati u utorak i da ćemo tada znati odluku. Ono što sada zvanično znamo jeste visina štete. Komisija je pregledala sve i konačna procena je 32.220 evra - rekao je za Kurir i Glas javnosti Aleksandar Stepanović.

- I dalje nemam informaciju ko će morati da plati napravljenu štetu. Hoće li to biti Partizan kao organizator utakmice ili Crvena zvezda čiji su navijači zapalili tribine saznaćemo naredne nedelje. Pravilnici o tome ko snosi krivicu nisu baš najjasniji - dodao je Stepanović.

Priča o šteti, koja nije samo materijalna, a prema kojoj je u požaru izgorela dokumentacija iz arhive FK i KK Partizan nije istinita jer ništa od bitnih dokumenata nije oštećeno.

- Nije tačno da je izgorelo bilo šta iz arhive. Izgoreli su papiri koji su tu za svakodnevnu upotrebu i koji nisu arhivirani. Moraćemo da zamenimo 1.125 stolica sa potkonstrukcijom. Oštećena je i portirska kućica, izlomljena su stakla i rampa na parkingu stadiona. Ostaje nam da to saniramo, a, na sreću, nemamo sad nijednu veliku utakmicu, pa možemo da ne otvaramo severnu tribinu za navijače - zaključio je direktor stadiona Partizana Aleksandar Stepanović.

Sportski direktor KK Partizan Dragan Todorić demantovao je da je arhiva košarkaškog kluba zapaljenja.

- Nama su samo polomljeni prozori, tako da neme veze sa istinom da nam je pri požaru izgorela arhiva. Sva naša dokumentacija je neoštećena. Međutim, ne znam kakva je situacija sa FK Partizan, mada mi se čini da su oni, nažalost, gore prošli i da su oni, u stvari, bili na meti navijača - kazao je Todorić.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda pobedila Banat i vratila se na drugo mesto

Izvor: RTS, 11.Apr.2009

Fudbaleri Partizana pobedili su u Novom Sadu domaću Vojvodinu sa 2:0 u 25. kolu Jelen Super lige i učvrstili se na prvom mestu na tabeli srpskog prvenstva sa 14 bodova prednosti nad drugoplasiranom Crvenom zvezdom...Najzaslužniji za pobedu Partizana u Novom Sadu bili su Lamin Dijara i Almami Moreira....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.