Mirotić nije hteo, ali stiže druga zvezda Barselone u Partizan?

Izvor: B92, 26.Jul.2023, 17:54

Mirotić nije hteo, ali stiže druga zvezda Barselone u Partizan?

Trener Partizana Željko Obradović, posle neuspelog dogovora sa Mirotićem, okrenuo se drugim opcijama, a jedna je Argentinac Nikolas Laprovitola.

Crno-beli su, navodno, na korak od realizacije senzacionalnog transfera, a sve završava Željko Obradović koji se nalazi u Barseloni i na licu mesta pregovara sa potencijalnim pojačanjima, prenosi Kurir.

Obradović se fokusirao na dvojicu proverenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrača, reprezentativaca, prekaljenih evroligaških imena od kojih je jedan Laprovitola, dok se drugi drži u tajnosti.

Partizan je tokom leta razmatrao nekoliko opcija na poziciji plejmejekra, od Slukasa, Kalatesa, Neta i kada su sve one postale nerealne i nedostupne, ukazao se Laprovitola kao igrač koji se savršeno uklapa u Željkove planove.

Željko Obradović je sa svojim dugogodišnjim saradnikom Đosepom Marijom Iskjerdom otputovao u Barselonu kako bi Laprovitoli predočio svoje planove, a u slučaju da Argentinac prihvati ponudu, biće potreban i dogovor Barselone i Partizana u vezi sa obeštećenjem, jer igrač ima ugovor još godinu dana sa Kataloncima.

Laprovitola je prošle sezone bio startni plejmejker Barselone, sa kojom je osvojio titulu prvaka Španije i dogurao do Fajnal fora Evrolige.

U Endesa ligi u proseku je igrao 23 minuta i beležio 12,4 poena i 3,8 asistencije. U Evroligi je prosečno provodio na terenu 24 minuta uz učinak od 10,4 poena i 4,6 asistencija.

Zanimljivo, najbolju partiju u sezoni pružio je upravo u pobedi protiv Partizana u Areni (80:89), kada je bio najefikasniji akter utakmice sa 25 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španci pišu da nema dogovora Partizana i Laprovitole: Evo koliko novca traži Barsa, a kakav ugovor Argentinac

Izvor: Piplmetar.rs, 27.Jul.2023, 08:30

Argentinski plejmejker je navodno na meti crno-belih .. Foto: MN Press/Nebojsa Parausic. .. Nakon što se polako stišala saga oko Nikole Mirotića koji na kraju nije završio u Partizanu, iako je već bio „viđen“ u crno-belom dresu, klub iz Humske se okrenuo novim pojačanjima,...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.