Lazović: Velika je razlika između kvaliteta Zvezde i Partizana

Izvor: Sportski Žurnal, 31.Jan.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazović: Velika je razlika između kvaliteta Zvezde i Partizana

U Partizan se vratio sa oreolom ekstra pojačanja. Iskusniji i zreliji obukao je crno–beli dres po treći put. Iako mudri kažu da se na mesto uspeha ne treba vraćati, Danko Lazović učinio je to i zbog sebe i zbog Partizana, naravno i navijača.
(FOTO: FK Partizan)
Radili ste u karijeri sa mnogim svetskim trenerima, kako vam se čini rad u Partizanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << sada?
Dosta toga se promenilo u Partizanu. Kad kažem da se promenilo, mislim na bolje:  dobar stručan rad, sa dosta pažnje… Imamo sve uslove da napredujemo kao tim. Partizan nema vremena da čeka, ima 15 utakmica. Veliki klub mora da osvaja titule, to važi i za Partizan. Imamo dobrog trenera, dobar stručni štab, dobre i igrače. U fudbalu je potrebna i sreća da bi se napravio korak napred. Spremamo se za 23. februar i meč u Novom Pazaru i to je najbitnije. Imamo dobar tim, dobrog trenera, videćemo šta će biti.
Bilo je ponuda i finansijski boljih od Partizanovih?
Igrao sam deset godina u inostranstvu, zaradio dovoljno novca za mene i moju porodicu. Nisam uopšte imao u planu u Srbiju. Pitao sam Sašu da li bih mogao da treniram kad je Partizan u Beogradu da bih održao formu. Krenula je priča i na kraju sam došao u Partizan. Da li je dobar posao videćemo, između novca i zadovoljstva izabrao sam zadovoljstvo. Sigurno i ljubav, jer mi je klub dosta dao.
Plan je maksimalan učinak, ali se i drugi pitaju?
Ne bih se složio da se i drugi pitaju, uvek se pita Partizan. U fudbalu je teško dobiti 15 utakmica. Zvezda želi titulu, ali ako hoćemo iskreno da pričamo: velika je razlika između kvaliteta Zvezde i Partizana trenutno. To ne znači da ćeš sigurno osvojiti titulu. Teško je pobediti 15 utakmica, više volim da kažem da ćemo u tih 15 utakmica uraditi sve da osvojimo sedmu uzastopnu titulu. Ljudi se zavaravaju kad kažu da je naša liga loša, slaba, neorganizovana. Mi smo narod koji o sebi da priča loše. Zašto se ne kaže da je iz jednog srpskog Partizana Jojić otišao u jednu od najboljih svetskih ekipa – Borusiju iz Dortmunda?
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.