Kup Radivoja Koraća (polufinale): Mega protiv Vršca kao uvertira za večiti derbi

Izvor: Sportal.rs, 21.Feb.2015, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Radivoja Koraća (polufinale): Mega protiv Vršca kao uvertira za "večiti derbi"

Košarkaši Mega Leksa i Vršca otvoriće polufinalni program Kupa Radivoja Koraća koji se ove godine odigrava u Nišu, a zatim ćemo u novom "večitom derbiju" dobiti drugog finalistu u borbi za "Žućkovu levicu". Utakmica između Mega Leksa i Vršca koji je iznenadio Metalac počeće u 18.30, dok je početak duela Partizana NIS i Crvene zvezde Telekom zakazan za 21 sat.

- Nismo se mnogo opterećivali time ko će >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << nam biti protivnik u polufinalu, jer nam je glavni cilj da odigramo još jednu kvalitetnu utakmicu, poput one sa Metalcem, i da se pokažemo u što boljem svetlu. Mega je kvalitetna ekipa, sa kojom odlično radi trener Dejan Milojević, čovek koji je ostavio veliki trag u našoj košarci kao igrač, i koji je svoj karakter, pre svega borbenost i fenomenalnu energiju, preneo na svoj tim. Nismo rezultatski opterećeni, ovo je veliki uspeh za nas - rekao je trener Vršca Svislajon Dušan Gvozdić.

Znatno veću pažnju od duela Mege i Vršca izazvaće okršaj beogradskih crno i crveno-belih. Formalno, domaćin u dvorani "Čair" biće ekipa Duška Vujoševića.

- Gospodin slučaj je hteo da se najatraktivnjija utakmica turnira za Kup Radivoja Koraća u Nišu odigra u polufinalu. Daćemo sve od sebe da se suprotstavimo favorizovanom rivalu - kazao je Vujošević uoči meča protiv Zvezde koju predvodi Dejan Radonjić.

- Partizan je tim koji ima deset pobeda za redom. U 2015. godini nemaju poraz. Reč je o timu koji ima iskustvo, to su igrači koji su igrali u timovima gde se mnogo toga osvajalo. Reč je o sistemu koji dugo funkcioniše i doneo je dosta trofeja. Svesni smo kvaliteta i iskustva rivala, ali želimo da nametnemo naše kvalitet i da dođemo do finala - rekao je Radonjić čija ekipa brani trofej.

Kup "Radivoja Koraća"

Četvrtak:

Metalac Farmakom - Vršac Svislajon 73:78

Partizan NIS - Vojvodina 81:54

Petak:

Mega Leks - FMP 92:85

Crvena zvezda Telekom - Konstantin 81:65

Polufinale

Subota:

Mega Leks - Vršac Svislajon 18.30

Partizan NIS - Crvena zvezda Telekom 21.00

Nedelja:

Finale 17.00

(Foto: MN Press)
Pogledaj vesti o: Zvezda - Partizan,   Telekom Srbija

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BERTANS NE ZABORAVLJA CRNO-BELU PORODICU: Specijalna poruka pred ‘večiti’ derbi!

Izvor: HotSport.rs, 21.Feb.2015

Nekadašnji košarkaš Partizana Davis Bertans imao je specijalnu poruku za svoje bivše saigrače pred večerašnji “večiti“ derbi u Kupu Radivoja Koraća.. . Bertans vrlo dobro zna koliki je rivalitet između crno i crveno-belih, pošto je kao član Partizana odigrao više takvih mečeva.. – Ajmo...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.