Juniorski derbi: Zvezda razbila Partizan

Izvor: B92, 31.Mar.2023, 18:31

Juniorski derbi: Zvezda razbila Partizan

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 89:73 u drugom meču ANGT turnira "Marko Ivković" u Beogradu.

Crvena zvezda je u prvom današnjem meču nadigrala Valensiju, dok je Partizan poražen od "Next generation" ekipe koju predvodi sa klupe Peteri Koponen.

U drugoj utakmici dana, Crvena zvezda je bez većih problema nadigrala Partizan i turnir počela sa dve pobede, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok su crno-beli potpuno suprotno, počeli sa dva poraza.

Ekipa Crvene zvezde je vodila tokom svih 40 minuta i u većem delu meča imala 20 poena prednosti, najviše zahvaljujući Pavlu Mišiću i Lazaru Gačiću, a odlični su bili i Vasilije Dabić kao i Nikola Topić koji su meč završili bez promašaja.

Na poluvremenu je bilo 56:34 za crveno-beli tim, a treća četvrtina nije najbolje počela po večitog rivala pošto je centar Viktor Mikić brzo ušao u problem sa ličnim greškama.

Ipak, nekoliko dobrih poteza i pogođenih trojki nagovestilo je da Partizan možda i može da se vrati, ali je sve to bilo kratkog daha. Uspela je Zvezda da se ponovo odlepi i uguši nalet Partizana i da na taj način upiše pobedu.

Najefikasniji je bio Savo Drezgić iz Partizana sa 17 poena, dok je Stefan Plisnić imao 12 uz 8 skokova.

U pobedničkom timu se istakao Mišić sa 15 i 6 skokova, odnosno Gačić sa 14 i 5 skokova, dok je Dabić postigao 12, a Lučić 10 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.