Goreo žuti deo Atine: Oli uništio snove PAO, AEK na bod od titule

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 11:33

Goreo "žuti" deo Atine: Oli uništio snove PAO, AEK na bod od titule

Sezonu iz snova fudbaleri Matijasa Almeide završiće sasvim izvesno kao prvaci pošto je najveći konkurent Panatinaikos poražen u večitom derbiju sa Olimpijakosem

Fudbalski šampionat Grčke - je (skoro) rešen.

Ako se ne desi čudo u poslednjem kolu, AEK će slaviti prvu titulu posle pet sezona i ukupno 13. u istoriji kluba i to u sezoni kada je ekipa dobila novi stadion "Nova Filadelfija" koji je izgrađen na mestu starog zdanja "Nikos Gumas".

Ekipa Matijasa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Alemide je u ponedeljak, u okviru pretposlednjeg kola, savladala Aris u Solunu 2:1 (strelci Tom van Vert i Stiven Cuber) i tako pobegla najbližem pratiocu Panatinaikosu na tri boda, jer su "Zeleni" poraženi u najvećem derbiju Grčke od Olimpijakosa na "Karaiskakisu" 1:0.

Tako je sastav našeg trenera Ivana Jovanovića praktično ostao bez titule u samoj završnici sezone iako i dalje ima teoretske šanse da preskoči AEK u poslednjih 9'0 minuta fudbala ove sezone.

Za tako nešto potrebno je da AEK izgubi kod kuće od autsajdera Volosa, a da PAO obavezno savlada Aris pred svojim navijačima. Ovakav scenario je, ipak, ravan senzaciji i sve je u "žutom" delu Atine sada spremno za veliku feštu.

Ona je već počela - više stotina navijača je u ponedeljak kasno dočekala autobus sa ekipom i priredila im nezaboravan spektakl.

I ova sezona grčkog fudbala nije mogla bez tenzija i kontroverzi.

Zna se da su na izričit zahtev klubova najvažnije utakmice kandidata za titulu u plej-ofu sudile strane sudije, što je donekle donelo smirivanje strasti i fokus samo na igru i takmičenje.

Poslednja situacija koja je uzburkala tamošnju javnost desila se upravo pred derbi Olimpijakosa i Panatinaikosa, koji je odložen jer su atinski "Zeleni" prijavili 24 slučaja zaraženih kovid virusom pred sudar sa najvećim rivalom.

Superliga nije imala kud, meč je prolongiran, ali samo za jedan dan, tako da Ivanović nije mogao da računa na veliki broj igrača pa je u Pireju, u meču u kojem je morao dapobedi, igrao bez nekolicine najjačih aduta.

Otud i bes koji je izručio na konferenciji za medije posle poraza.

"Ponosan sam na moje igrače, za sve što su postigli, posebno zbog svega što su uradili poslednjih 4-5 dana. U ovoj zemlji, sa ovim ljudima koji vode ovo, osećam se loše jer sam postao kao oni. Nikad se gore nisam osećao u životu! Doveli su me u nehumanu situaciju da biram između zsnova i zdravlja mojih igrača, oni su me u ovu situaciju doveli, liga i Fudbalski savez... Mrzim sebe zbog toga! Dali su nam samo jedan dan! Šta smo mogli za to vreme? Da biram da budem nehuman! Da biram između njihovog zdravlja i snova. Najgore od svega - kako ću mojim igračima sad pred oči? Ovo je bio presedan", izuzetno ljut je bio srpski trener na konferenciji za medije posle meča u Pireju i zbog stava koji je zauzeo, zbog izjava, pobrao silnu podršku među navijačima Panatinaikosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.