Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 23:57

FMP se igrao sa vatrom, ali se nije opekao: Krka se kasno raspucala, Panteri upisali i osmu recku

Tim iz Železnika nastavio da diše za vrat Zvezdi i Partizanu

Sjajnu sezonu igra ekipa Nenada Stefanovića. Posle 10 odigranih mečeva u Jadranskoj ligi ima samo dva poraza. Nije uspela da savlada Budućnost i Partizan, ali se sa obe ekipe ravnopravno nosila. Zato je večeras FMP bio veliki favorit u Železniku protiv Krke, a to je na kraju uspeo i da opravda. Teže nego što se činilo posle tri deonice, s >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ozbirom da su se gosti raspucali u odlučujućem periodu, ali nisu imali dovoljno goriva da naprave senzacionalan preokret - 87:76.

Teško da je neko pred početak takmičarske godine mogao da pretpostavi da će se na trećini sezone iza Crvene zvezde i Partizana u vrhu tabele nalaziti sastav iz Železnika. Ipak, Stefanovićevi puleni iz runde u rundu pružaju sjajne partije i sasvim zasluženo sede na trećem mestu regionalnog prvenstva.

Ključna je bila druga deonica, u kojoj je četa najmlađeg trenera u ligi samlela rivala. Posle tesne prve (23:20), u drugoj su košarkaši tima iz Železnika dodali gas, ubacili 31 poen i goste ostavili na samo 15 u pomenutom periodu. Tako su na veliki odmor otišli sa 19 poena viška i u trećoj četvrtini su zadržali prednost (čak je i uvećali za pola koša). Prepolovila je Krka zaostatak u poslednjih 10 minuta, svela ga na samo pet poena posle sjajne šuterske predstave Templa Gibsa i Roka Stipčevića, ali bilo je kasno. Od 23 poena zaostatka došla je do minusa od samo pet poena na minut i po do kraja, nije ipak imala ekipa iz Novog Mesta snage za veliki preokret.

Pobednički sastav je sa 14 poena i sedam skokova predvodio Danilo Tasić, 12 je dodao Nenad Nerandžić (6as, 4sk), dok su po 11 poena upisali Marko Pavićević i Ebuka Izundu (6sk). Dvocifren je sa 10 poena bio i novajlija iz Partizana Aleksa Stepanović. Kod Krke su više od pola poena postigli Gibs i Stipčević, Amerikanac je brojao do 24, Hrvat je ubacio sedam poena manje.

Sjajna timska igra i vrlo dobro izdanje u odbrani doveli su ekipu FMP-a na prag trijumfa, ali su se upalili alarmi u Železniku kada se usijala Gibsova ruka. Otvorio je Amerikanac odlučujući period sa trojkom pod faulom, a onda pogodio i dodatno bacanje. Usledila je kiša trojki gostujuće ekipe. Pokrenuo ju je Stipančev, potom je Gibs vezao tri precizna hica sa distance, a Stipčević dvojkom sveo minus na jednocifren broj poena.

Geri Nevels i Izundu su odgovorili sa po dva poena, a onda je usledio još jači nalet ekipe iz Novog Mesta. Trojka Stipčevića, pa dvojka Gibsa i onda dvojka iskusnog Hrvata pod faulom. Kada je lopta dotakla dno mrežice posle njegovog šuta sa crte, prednost FMP-a iznosila je samo pet poena. Do kraja je ostalo minut i 37 sekundi.

Uspeli su ipak domaći košarkaši da se konsoliduju, Nevels je pogodio dva penala, a potom Tasić dvojku za 85:76 na 35 sekundi do kraja. Nakon toga je Gibs izgubio loptu i sve je bilo prilično jasno u Železniku.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

Split - Borac 66:88

/Perković 13 - Pecarski 26/

Subota

Mornar - Mega Mozzart 79:75

/Gordić 14 - Matković 16/

Igokea - Partizan 68:70

/Voler, Stivens 18 - Smailagić 15/

FMP - Krka 87:76

/Tasić 14 - Gibs 24/

Nedelja

12.00: Cedevita Olimpija - Zadar

21.00: Budućnost - Studentski centar

Ponedeljak

18.00: Crvena zvezda - Cibona

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.