Duda: Teško bez Nesterovića; Obradović: Lepše stvari posle derbija

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Apr.2011, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duda: Teško bez Nesterovića; Obradović: Lepše stvari posle derbija


Dušana Ivkovića je telefonski poziv iz Sportskog žurnala zatekao u njegovom stanu u Atini.
Sedim, pripremam utakmicu – bio je Ivkovićev odgovor na pitanje šta radi.
U kakvoj atmosferi očekujete večiti atinski derbi?
To je utakmica koja odlučuje o prvom mestu u grčkom prvenstvu pred plej of. Mi kao domaćini znamo da moramo da igramo agresivnije, u jakom ritmu, sa dosta trčanja... Nismo dobro raspoloženi, povredio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << se pre tri dana Raša Nesterović koji nam je mnogo značio u odnosu na način igre i odbranu Panatinaikosa. Takvog igrača nemamo... Ne možemo ni da reagujemo, kasno je, da se to dogodilo pre 10 dana, ili barem sedam, mogli bismo da dovedemo nekog stranca. Ovako...
Na klupi Panatinaikosa sedi Vaš kum Želimir Obradović, dodatna draž derbija?
Neće biti prva utakmica, a da smo protivnici – nastavljamo dalje. Ne pričamo naravno o taktici koju ćemo primeniti, trudićemo se da pomognemo da se izbegnu incidenti.

Želimir Obradović je bio na ručku sa prijateljima, kada mu je zazvonio telefon na poziv iz Makedonske 29 u Beogradu.
Već 12 godina ste učesnik, s trenerske klupe, derbija Panatinaikos – Olimpijakos:
To je večiti derbi, uvek važna utakmica, najvažnija u Grčkoj. Ova odlučuje o tome ko će biti prvi pred doigravanje za šampiona države. Tek posle nje dolaze važnije, lepše stvari.
Da li je plasman na fajnal for Evrolige i igra o kojoj se priča psihološko opterećenje ili rasterećenje pred atinski derbi?
Ne znam, odgovor ćemo saznati posle utakmice.
Da li igrači treniraju sa više elana?
Mi uvek dobro treniramo. Izuzetak je Dru Nikolas, koji od poslednjeg meča sa Barselonom uopšte nije vežbao. Verovatno će biti u timu, pokušaće da igra, ali veliko je pitanje koliko će moći da pomogne. I Kalates je bolestan, ali to se događa. Generalno, derbi dočekujemo u dobroj atmosferi.
Osobenost derbija je što na trenerskim klupama sede kumovi:
Nije nam prvi put da budemo na različitim stranama, i pre Panatinaikosa i Olimpijakosa, a biće i posle toga. Tome ne pridajem preveliku pažnju.
Ivković – Obradović 10:9
Kada se najbolji namere jedan na drugoga tu se zemlja trese. Još kada su iz iste zemlje, prijatelji, kumovi, a vode klubove koji su apsolutno najveći rivali u savremenoj košarci, onda ovi okršaji dobijaju epske razmere.
Pre početka sezone međusobni skor je bio izjednačen – 9:9. Sada Ivković beži za jedan korak. Mlađi od dvojice giganata je išao na kuma samo kao trener Panatinaikosa, dok je Ivković protiv Obradovića vodio AEK, CSKA, Dinamo i, naravno, Olimpijakos.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Prosinečki: Igramo sve bolje, samo nam nedostaje realizacija

Izvor: Blic, 16.Apr.2011

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki zadovoljan je igrom svoje ekipe koja je tek u 80. minutu uspela da ubaci loptu u mrežu Metalca i tako ostvari novu prvenstvenu pobedu i to nedelju dana pred "večiti derbi" sa Partizanom..."U prvom poluvremenu smo imali tri stotpostotne šanse, nismo dali gol,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.