Domaće snage jačaju – Zvezda i Partizan se manje oslanjaju na strance

Izvor: B92, 11.Nov.2023, 12:25

Domaće snage jačaju – Zvezda i Partizan se manje oslanjaju na strance

Košarkaši Crvene zvezde parirali su Barseloni na krilima domaćih igrača, čak četvorica su bila dvocifrena i najjače gurala tim u Blaugrani.

Dan ranije i Partizan je imao velike koristi od svojih domaćih aduta koji su ga vodili ka uzbudljivom preorketu protiv Fenerbahčea.

Stranci su ovog puta bili u drugom planu u oba tabora i taj trend bi lako mogao da se nastavi u daljem toku sezone.

Zvezda je u Mitroviću, Teodosiću, Davidovcu i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nedoviću imala najbolje napadačke oslonce u egal borbi sa Barselonom. Ova četvorka potvrdila je visok kvalitet, pokazala klasu, iznela je najveći teret utakmice koja je, na kraju, i nažalost po navijače Zvezde, "iskliznula" iz ruku tima Janisa Sfeiropulosa.

Zbirno, srppski igrači u Zvezdinim redovima Barsi su ubacili 60 poena od timskih 81.

Mitrović je dao 22, Teodosić 13, Davidovac 12, Nedović 11, a Ilić 2 poena.

Partizanovi Srbi su takođe bili na visini zadatka, doprineli su trijumfu nad Fenerbahčeom sa 48 poena.

Smailagić je postigao 13, Anđušić 9, Vukčević 8, Avramović 7, Jaramaz 5.

Učinak domaćih snaga posle meča u Areni potencirao je Željko Obradović pitanjem za novinare:

"Pratite li možda u zadnje vreme, pošto je to bila neka priča koliki doprinos imaju srpski igrači. Koliko to poena daju zadnjih utakmica. Za mene to nije previše, ali bila je priča jedno vreme. Hajde da vidimo sada koliko ovi koliko oni", podsetio je trener Partizana na "merenje" dva tabora po učinku domaćih igrača poslednjih sezona.

Kao da su se oba kluba u međuvremenu "dozvala pameti", sve važnije uloge dobijaju srpski igrači i nadamo se da ćemo takav trend gledati i u narednim godinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.