DA LI ĆE I JEDNA ZVEZDA VIŠE DOĆI U PARTIZAN? Zašto crno-beli ne dovode pojačanja i ko im to brani?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2023, 18:18

DA LI ĆE I JEDNA ZVEZDA VIŠE DOĆI U PARTIZAN? Zašto crno-beli ne dovode pojačanja i ko im to brani?

"Umalo se uže ne pretrže, od tada smo viši prijatelji".

Košarkaški klub Partizan prethodne godine vratio se na tron ABA lige, i na mesto koje mu pripada u Evropi. Tim sa najboljom atmosferom na Starom kontinentu delili su minuti od odlaska na F4-a, a nakon čitave decenije pokorili su Jadran, u majstorici protiv večitog rivala.

Grobari su bili u transu, Željko Obradović izdigao je tim iz pepela poput >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << feniksa, vratili su se slavni dani u crno-beli klub, koji je krajem prošlog i u prvoj deceniji ovog veka predstavljao simbol igre pod obručima na ovim prostorima.

I nakon revolucionarne sezone nastavili su navijači Partizana da ne skidaju osmeh sa lica. Ostao je kapiten Kevin Panter iako je imao ponudu Barselone, ugovor je produžio i igrač sa najvećom minutažom, Zek Ledej, a na radost svih Grobara u crno-belom će i dalje igrati i pouzdani Džejms Naneli. Saradnju je produžilo još nekoliko košarkaša, najpre je tim napustio Matijas Lesor, da se potom sa klubom na ne tako lep način rastao Jam Madar, za kog se govorilo da ga je na prelazak u Fenerbahče nagovorio menadžer Miško Ražnatović, sa kim šampion Jadrana više ne sarađuje.

Sve je to palo u zaborav, pred najvećom bombom klupske košarke na ovim prostorima, na najavi dolaska Nikole Mirotića u Partizan. Posao je bio završen, svi uslovi su dogovreni, ali avaj...

Španski košarkaš nakon pretnji koje dobija, a koje kako kaže nisu stigle od pristalica Crvene zvezde, odlučuje da ne dođe u Beograd, već da nakon nekoliko dana nove potere za angažmanom potpiše za Armani iz Milana.

Klub uverava da je imao usmeni dogovor sa Mirotićem, te da je on obećao dolazak Željku Obradoviću, čelnim ljudima Partizana, kao i kapitenu Panteru. Pominjalo se i da se patrijarh umešao u to da Nikola ne obuče dres u Srbiji koji nije crveno-beli, a crno-beli su pozvali Mirotića da javno kaže ko mu je to pretio, te da ta informacija ugleda svetlost dana.

Ona je nije ugledala, ali Partizan je ostao da gleda samo u mrak. U klub su pre ove sage stigli Mateuš Ponitka i povratnik Ognjen Jaramaz, a od odbijanja Mirotića niko.

Najavljivane su i druge bombe, poput Gorana Dragića, Nikolasa Laprovitole, Nika Kalatesa, ali ni jedna od njih i dalje nije odjeknula!

Postavlja se i pitanje da li će, jer...Ako je jasno da nema Mirotića u crno-belom, iako je planirano da se tim gradi oko njega, klub nije uspeo da od njegovog "ne" dovede ikoga.

Vest da je neko pretio jednom od najboljih košarkaša Evrope je odjeknula i van granica Evrope, čitav svet je sa nevericom slušao da se preti ovako uspešnom sportisti i čoveku za primer, koji je do ovog dogovora držao reč i bio sinomim za čast i čojstvo.

Takođe, da li bi i jedan košarkaš sada došao u Partizan, klub koji nije u stanju da obezbedi sigurnost igraču. Možda baš u ovom Mirotićevom odbijanju leži srž pitanja da li Grobari mogu da se nadaju i jednom novom igraču "jakog kalibra".

Sa druge strane, večiti rival Partizana, Crvena zvezda se ozbiljno pojačala pred sledeću sezonu, i imaće najjači tim u svojoj istoriji.

I dalje kao pojačanja crno-belih figuriraju mnoga zvučna imena, koja žele da dođu pred najbolju publiku i najboljeg evropskog trenera svih vremena, ali od tih dolazaka i dalje nema ništa.

Na kraju, Partizan jeste uspeo da posle deset godina prisvoji tron Jadrana, ali je veliko pitanje koliko će ga to koštati, pošto nakon pomenute titule deluje kao klub koji nije u stanju (iz brojnih razloga) da dovede i jedno kvalitetno pojačanje, a i kada jeste, da nije u stanju da mu garantuje bezbednost.

Ostaje nam da vidimo da li iznad grba i imena Partizana stoji pitanje "Ko i koliko jak sme da dođe u ovaj klub?".

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Nikoleta Lozanova, bivša devojka Valerija Božinova
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.