Crno-beli oduvali večitog rivala, na kraju +41

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Apr.2011, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli oduvali večitog rivala, na kraju +41

Partizan - Crvena zvezda 118:77 (27:21, 35:10, 37:28, 19:18)
Dvorana: Pionir. Gledalaca: 3520. Sudije: Maričić (Kraljevo), Ličina (Zrenjanin), Sedlar (Novi Sad). Osvojene lopte: Partizan 6, Zvezda 3. Izgubljene lopte: Partizan 7, Zvezda 12. Asistencije: Partizan 25, Zvezda 9. Lične greške: Partizan 29, Zvezda 21. Pet ličnih grešaka: Bogdanović u 37. minutu (Partizan), Bakić u 31. minutu (Zvezda).

Možda smo do sada slušali šale da zbog, sada već decenijske dominacije Partizana, košarkaški okršaj večitih rivala više nije derbi, ali je uvek postojala barem borbenost i veća, ili manja neizvesnost. Međutim, meč između Partizana MTS i Crvene zvezde odigran 5. aprila 2011. godine apsolutno nije bio derbi. Ubili su ga i jedni i drugi.

Partizan zbog maltene savršene napadačke predstave, Zvezda zbog verovatno najslabijeg izdanja u poslednjih... U stvari, statistika kaže od osnivanja. Jer, 118:77 je najubedljivija pobeda jednog tima u večitim derbijima!
Jedan kolega je prokomentarisao da protiv Partizana u „Pioniru“ nije gostovala slabija ekipa. Jeste, mnogo njih, ali nijedna nije ovako igrala. Ne kažemo, Zvezda je želela da se nadigrava, imala više napada od Partizana, ali košarku ne čini samo napad.
Ako Petar Božić i Dušan Kecman rutinski pretrče i petnaestak godina mlađe rivale, ako crno-beli igraju na kontre, a Zvezda istrči samo jednu (možda dve), onda negde postoji problem. Jer, igrači Zvezde smeju da budu manje kvalitetni, ali nikako da manje trče od ekipe koja je samo ove sezone odigrala mnogo važnijih utakmica.
Jednostavno, Partizan MTS nikome nije dao skoro 100 poena za tri četvrtine! Ni mnogo, mnogo slabijim ekipama od Zvezde. Zato se od početka drugog poluvremena, kada je četa Vlade Jovanovića imala duplo više poena (62:31), praćeno samo da li će biti oboren rekord kada je u pitanju najubedljivija pobeda u jednom večitom derbiju.
Bilo bi suludo pisati o toku utakmice u kojoj se posle sedam minuta već znao pobednik (18:4), a od 15. komotno mogli svi da se pokupe i odu kućama. Partizan sa dva boda, Zvezda sa jednim koji joj po pravilima pripada, a po igri nikako.
Ako moramo da pominjemo imena, onda barem za borbenost u crveno-belim dresovima treba istaći Borisa Bakića i Uroša Nikolića, dok su se kod Partizana već u 31. minutu svi upisali u strelce. Debitovao je i Bogdan Bogdanović na opšte oduševljenje Grobara koji su već u 19. minutu Jovanovića savetovali: „Pusti decu da se igraju“.
Mlado krilo koje je igralo i kao bek, na parketu je izgledao „kao mator“, a kada je četiri minuta pre kraja zbog pet faulova napustio parket, u „Pioniru“ je zavladala najveća buka! Isto bi „dobili“ i Vujović zbog asistencija bez gledanja, odnosno Bešović zbog još jedne dobre igre.

Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.