Vaterpolo teror: Srbijo, najbolja si na svetu, Hrvatska je na dnu bazena! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolo teror: Srbijo, najbolja si na svetu, Hrvatska je na dnu bazena! (VIDEO)

A sada ostaje još samo olimpijsko zlato

Nema niko jači! Vaterpolisti Srbije novi su svetski šampion. Izabranici Dejana Savića u finalu svetskog prvenstva u Kazanju savladali su Hrvatsku sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0) i tako objedinili titule, jer u svom vlasništvu već imaju pehar evropskog šampiona osvojen prošle godine u Budimpešti.

Ovo je, otkako se reprezentacija takmiči pod imenom Srbija, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << druga titula svetskog prvaka, a sada preostaje da sledeć godine generacija koju predvodi kapiten Živko Gocić zaokruži ciklus osvajanjem olimpijskog zlata u Rio de Žaneiru.

Samo na početku su hrvatski vaterpolisti bili za nijansu bolji, ali osim tog vođstva od 2:0 u bazenu su postojali samo srpski reprezentativci.

Nije bilo loše karike u timu svetskog šampiona. Odbrana je, kao i uvek, funkcionisala gotovo besprekorno, do te mere da je na kraju prvog poluvremena Hrvatska ostala na ta dva gola sa starta.

Andrija Prlainović i Filip Filipović maestralno su predvodili ekipu u nastavku utakmice. Kada se raspucao i Ćuk, bilo je jasno ko će da stavi zlatno odličje na grudi. Čak i kada je delovalo da Hrvati mogu da se približe, to je u stvari bila fatamorgana.

Poslednja četvrtina bila je samo lekcija iz vaterpola srpskih igrača hrvatskim kolegama. Mogli su da uživaju i selektori i reprezentativci. Više nije bila važna ni taktika, ni igra, samo kada će sudije da označe kraj.

Dakle, vaterpolisti se u nedelju vraćaju u Beograd, balkon skupštine grada je spreman za još jedan doček šampiona.



HRVATSKA - SRBIJA 4:11

Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova

Gledalaca: 3.500

Sudije: Margeta (Slovenija), Stavridis (Grčka)

HRVATSKA: Pavić, Burić,Petković (1), Lončar, Joković, Bukić, Muslim, Bušlje, Sukno (2), Paškvalin, Šetka, Obradović (1), Bijač. Selektor: Tucak

SRBIJA: G.Pijetlović,Mandić (1), Gocić, Randjelović, Ćuk (2), D.Pijetlović (1), Nikić, Aleksić (1), Jakšić, Filipović (1), Prlainović (2), S.Mitrović (1), B.Mitrović . Selektor: Savić
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatski mediji: Atomski Srbi nemaju konkurenciju!

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2015

Nema niko jači! Vaterpolisti Srbije su svetski šampion. Izabranici Dejana Savića u finalu svetskog prvenstva u Kazanju savladali su Hrvatsku sa 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0) i tako objedinili titule, jer u svom vlasništvu već imaju pehar evropskog šampiona osvojen prošle godine u Budimpešti...Znate...

Nastavak na Vesti-online.com...

"Delfini" pojeli "barakude", Srbija je prvak sveta!

Izvor: RTS, 09.Avg.2015, 04:06

Srbija - Hrvatska 11:4 (kraj). Vaterpolisti Srbije ubedljivo savladali Hrvatsku u finalu Svetskog prvenstva u Kazanju. Posle titule evropskog, izabranici Dejana Savića postali i svetski šampioni! Svečani doček u nedelju u 20 časova ispred Skupštine Srbije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.