NAJAVA DANA (subota, 8. avgust): Srbi na Hrvate u finalu SP, kreću Englezi i Holanđani

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2015, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJAVA DANA (subota, 8. avgust): Srbi na Hrvate u finalu SP, kreću Englezi i Holanđani

Pogledajte koji nas to interesantni događaji čekaju danas...

8476: SRBIJA – HRVATSKA, 21.00

(Vaterpolo, finale SP)


Znali smo da smo bolji od Italijana, ali malo ko je očekivao da ćemo ih tako lako savladati u polufinalu Svetskog prvenstva u Kazanju. Na kraju prvog poluvremena bilo je čak 8:2 (4:0 na kraju prve četvrtine) za Srbiju. Do kraja meča ostalo je Delfinima samo da održavaju prednost i na kraju je bilo 10:6 (4:0, 4:2, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1:2, 1:2) za momke Dejana Savića. Za petu titulu prvaka sveta borićemo se sa Hrvatima. Oni su posle bolje izvedenih peteraca pobedili Grke koji su dokazali da se polako vraćaju u sam vrh ovog sporta - 15:13 (10:10). Nema sumnje, meč sa Hrvatskom biće sportski događaj dana i finale za pamćenje.

2001: MAN.JUN - TOTENHEM, 13.45

(Fudbal, Engleska 1)


Čast da otvore 24. sezonu Premijer lige imaće Mančester Junajted i Totenhem Sparsi. U dosadašnjem delu prelaznog roka u Mančester su stigli Bastijan Švajnštajger, Morgan Šnajderlin, Memfis Depaj, Mateo Darmijan i golman Serhio Romero. U Totenhem belgijanac Tobi Aldervajreld, desni bek Kiran Tripijer, i austrijski štoper Kevin Vimer. Njihovi susreti tradicionalno donose mnogo golova na obe strane, a tradicija je na strani Crvenih đavola.

1001: JUVENTUS - LACIO, 14.00

(Fudbal, Superkup Italije)


Juventus je aktuelni osvajač prvenstva i Kupa Italije, pa će se u Superkupu, koji se igra u Šangaju, sastati sa drugoplasiranim iz prethodne sezone, odnosno ekipom Lacija. Juventus je pretrpeo velike promene posle sjajne prošle sezone - otišli su Andrea Pirlo (Njujork), Arturo Vidal (Bajern) i Karlos Tevez (Boka Juniors). Novi članovi Stare dame su Mario Mandžukić, Paulo Dibala i Sami Kedira (koji neće nastupiti zbog povrede bar u naredna dva meseca). Za Lacio bi trebalo da debituje naš zlatni Orlić Sergej Milinković Savić, a tu su i Rikardo Kišna koji je stigao iz Ajaksa i Ravel Morison (Vest Hem) kao i Maurisio koji je bio na pozajmici u Sportingu. Nastup Filipa Đorđevića je zbog povrede članka malo verovatan, a oporavili su se Stefan de Fraj i Stefan Radu. Po pravilu, u Superkupu pada dosta golova, a u međusobnim susretima Juventus ima bolji skor.

3066: DUIZBURG - ŠALKE, 15.30

(Fudbal, Kup Nemačke)


Duizburg nije dobio utakmicu od 6. jula kada je sa 19:1 u pripremnom meču savladao nesrećni austrijski Sankt Johan. Usledili su porazi od Bohuma i Porta na prijateljskim mečevima, a na prve dve utakmice odigrane u Cvajti izgubili su od Kajzerslauterna (1:3) i Bohuma (0:3). Šalke je u predsezoni odigrao pet prijateljskih mečeva u kojima je dva puta pobedio i tri puta remizirao.

2006: ČELSI - SVONSI, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)


Čelsi je na četiri susreta Internacionalnog kupa šampiona dva puta pobedio (PSŽ i Barselonu na penale) i dva puta izgubio (od Njujork Red Bulsa i Fjorentine). Prošle nedelje u okviru Komjuniti Šilda poraženi su od Arsenala (0:1). Murinjo inače nije mnogo menjao tim u odnosu na prošlu sezonu. Ni Svonsi nije pretrpeo veće promene, u predsezoni odigrali je pet prijateljskih mečeva na kojima je jednom trijumfovao, a čak četiri puta remizirao.

2707: PARTIZAN - SPARTAK S. 19.00

(Fudbal, Srbija 1)


Partizan posle trijumfa nad Steauom u Beogradu i povoljnog žreba za baraž Lige šampiona u Nionu (dobili BATE Borisov) za nastavak evropske sage u dobrom raspoloženju dočekuje Subotičane.Trener Spartaka Stevan Mojsilović uoči utakmice 4. kola Superlige i okršaja protiv Partizana najavljuje otvorenu igru njegovog tima i borbu do poslednjeg daha. „Lično bih voleo da im izađe isti tim koji je igrao protiv Steaue. Što se tiče oporavka, oni su danas umorni, sutra već nisu. Partizan spada u red vrhunski organizovanih klubova i mislim da im nije problem da oporave igrače“, rekao je Mojsilović.

Subotičani u Superligi imaju remi sa Radnikom iz Surdulice, poraz od Javora i pobedu protiv Mladosti iz Lučana. U ekipu golubova vraćaju se Torbica i Plavšić, ali van stroja je i dalje Milić.

5301: GALATASARAJ – BURSA, 19.45

(Fudbal, Superkup Turske)


Galata je aktuelni osvajač duple krune u Turskoj. Nisu se mnogo „razbacivali“ u prelaznom roku i sačuvali su okosnicu tima. Ali su ipak doveli Lukasa Podolskog. Stigli su još i Lionel Karole, Bilal Kisa i vezista Reala Hose Rodrigez. Ekipa Burse, koja je prošle sezone dala najviše golova u turskom šampionatu, pojačala se malo više. Na Ataturk su stigli Luis Advinkula, Žozuseo posle obnovljene pozajmice iz Porta, Tomaš Sivok, Tomaš Necid i Kristobal Horkere. Biće ovo meč na kojem bi po pravilu trebalo da padne dosta golova.

1605: FAJENORD - UTREHT, 20.45

(Fudbal, Holandija 1)


Biće ovo debi Đovanija van Bronkhorsta na klupi Fajenorda i povratnički meč Dirka Kajta protiv Utrehta u kojem je započeo karijeru. U predsezoni tim Fajenorda odigrao je pet prijateljskih utakmica na kojima je dva puta pobedio i tri puta izgubio. Utreht je na četiri prijatelska meča (meč sa Anderlehtom je otkazan) dva puta pobeđivao, po jednom gubio i remizirao. Nadajmo se golovima u Roterdamu.

4603: DINAMO Z. - RIJEKA, 21.00

(Fudbal, Hrvatska 1)


Pre duela sa Skenderbegom u baražu Lige šampiona, u nastavku domaćeg šampionata Zagrebčane očekuje meč sa Rijekom. Mamićeva družina je posle dva remija (Hajduk i Osijek) zabaležila dve pobede (Inter iz Zaprešića - 5:1 i Zagreb - 2:0). Rijeka je i u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a i u domaćem šampionatu, primala dosta golova (skoro tri u proseku). Eliminisani su od strane Aberdina, igrali nerešeno sa Slaven Koprivnicom i Zagrebom, i upisali prve bodove u prošlom kolu, pobedom nad zagrebačkom Lokomotivom (3:1)

5003: MARSELJ - KAEN, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)


U predsezoni ekipa Marselja imala je polovične rezultate (dva poraza i dve pobede), ali su ipak dobili poslednji ujedno i najteži sa italijanskim Juventusom (2:0). Kaen je odigrao tri prijateljska meča u kojima je jednom pobedio i dva puta remizirao. Domaćin je dosta menjao tokom prelaznog roka, ali im je ostao trener Bijelsa, koji forsira ofanzivnu igru.

(FOTO: MN Press)
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolo: Finale i ispred Gimnazije

Izvor: Šumadija Press, 08.Avg.2015

Prenos finalne utakmice Svetskog prvenstva u vaterpolu Kragujevčani će moći da gledaju večeras (subota, 8. avgust, 21,00) na velikom video bimu...Prenos utakmice Srbija – Hrvatska, na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, organizuje Vaterpolo klub Radnički.

Nastavak na Šumadija Press...

Ne menjajte dobre navike! Srbija protiv Hrvatske za petu titulu u nizu i peti naslov prvaka sveta

Izvor: MozzartSport.com, 08.Avg.2015

„Biće dosta naboja, ali imamo želju da se posle šest godina popnemo na svetski tron“, kaže kapiten Živko Gocić uoči finala zakazanog za 21 čas..Prošle godina tripla, a ove - ako sve bude u redu - dupla kruna! Aktuelna generacija srpskih vaterpolista ima izvanrednu priliku da primet u bazenima...

Nastavak na MozzartSport.com...

Finale SP u vaterpolu: Srbija ima +3 nakon tri četvrtine

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2015

KAZANJ - Maestralno je odigrala reprezentacija Srbije u finalu SP u Kazanju, a takvoj igri nije mogla da se suprotstavi ni Hrvatska; konačan rezultat za slavlje srpskih vaterpolista je bio 11:4 (2:2, 3:0, 2:2, 4:0)...Srbija je po peti put postala prvak svijeta, prvi put poslije 2009. godine i prvenstva...

Nastavak na Nezavisne Novine...

NAJAVA DANA (nedelja, 9. avgust): Mitrogol debituje u Premijer ligi, Voždovac čeka Zvezdu, šampionat Belgije kreće najjačom utakmicom!

Izvor: MozzartSport.com, 09.Avg.2015, 08:16

Pogledajte koji nas to interesantni događaji čekaju danas....2007: ARSENAL - VEST HEM, 14.30..(Fudbal, Engleska 1)..Gradski derbi Londona u kome Arsenal ima mnogo više uspeha, posebno poslednjih godina – vezao je čak deset uzastopnih pobeda nad Vest Hemom. Pet od poslednjih šest uz GG. Na poslednjih...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.