Vaterpolisti preko Hrvatske do trofeja Svetske lige i Olimpijskih igara!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jun.2019, 08:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti preko Hrvatske do trofeja Svetske lige i Olimpijskih igara!

Vaterpolo reprezentacija Srbije trijumfovala je u Svetskoj ligi, pošto je danas u finalu u Beogradu savladala selekciju Hrvatske sa 12:11 (1:3, 5:2, 1:3, 5:3).

Pobedom u Svetskoj ligi, srpski vaterpolisti su izborili plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Utakmica dve najbolje svetske ekipe odigrana je pred punim tribinama "Tašmajdana", a završena je po olujnom nevremenu koje je pogodilo Beograd. Srećom nije bilo grmljavine i gromova, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bi susret morao da bude prekinut.

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske odigrali su još jedan fantastičan meč, a pobeda je ovog puta pripala izabranicima Dejana Savića, koji su imali više mentalne snage i u poslednja četiri minuta uspeli su da naprave seriju od 3:1 i bukvalno iščupaju pobedu.

Hrvatska je mnogo bolje ušla u meč i zahvaljujući greškama naših igrača u odbrani početkom druge četvrtine vodila je sa 4:1. Savić je tada uspeo da koriguje igru i usledila je neverovatna serija Srbije od 5:0, a potom se do poslednjeg trenutka vodila ravnopravna borba.

U kritičnim trenucima utakmice junak je bio Dušan Mandić, koji je sa četiri gola održao naš tim u igri, da bi na kraju zablistao kapiten Filip Filipović, strelac poslednja tri pogotka. Odlučujući je dao iz peterca 17 sekundi pre kraja.

U poslednjem napadu Hrvata učestvovao je i golman Marko Bijač, koga su naši vaterpolisti pustili da šutira sa sedam metara, ali je bio neprecizan.

Oba tima prikazala su vrhunske odbrane sa igračem manje, s tim to su Hrvati bili nešto uspešiji. I Srbija i Hrvatska imale su 12 puta brojčanu prednost i naša selekcija je postigla četiri gola, a protivnik dva više.

Prevagu su odneli naši "bombarderi" Mandić i Filipović, koji su od ukupno osam golova, pet postigli iz igre i to je bilo presudno za konačan ishod finala.

Igrač više: Srbija 12 (4), Hrvatska 12 (6) Peterci: Srbija 2 (2), Hrvatska 3 (3)

Srbija: G. Pijetlović, Mandić 4, Stojanović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić, Jakšić 1, Filipović 4, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović (8 odbrana).

Hrvatska: Bjač (8 odbrana), Berić, Fatović 2, Lončar, Joković 1, Buljubašić 1, Vukičević 5, Bušlje 1, Miloš,

Vrlić 1, Štka, Garsija, Marcelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vaterpolisti Srbije i Hrvatske danas za titulu i Olimpijske igre

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2019

Vaterpolo reprezentacije Srbije i Hrvatske igraće danas u finalu završnog turnira Svetske lige u Beogradu...Srbija je u prvom polufinalu pobedila Australiju sa 16:11, dok je Hrvatska u drugom polufinalnom meču savladala Španiju sa 10:8...Finalni susret na bazenu Tašmajdan igraće se od 16:45h, a...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.