Vaterpolisti Hrvatske osvojili zlatnu medalju

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Hrvatske osvojili zlatnu medalju

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pobedom nad Italijom od 8:6.

Sigurnom igrom protiv Italije u finalu osvojili zlatnu medalju u Londonu

 

Italijani su odlično otvorili meč vođstvom od 2:0, ali su Hrvati izjednačili početkom druge četvrtine, a zatim i poveli na poluvremenu.

 

"Azuri" >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su početkom drugog dela utakmice uspeli da izjednače, ali je Hrvatska uzvratila snažno, postigavši dva pogotka za manje od minuta. Od tog trenutka, izabranici Ratka Rudića držali su rezultat i utakmicu pod kontrolom.

 

Najefikasniji u timu Hrvatske bio je Maro Joković, koji je postigao tri gola, Miho Bošković je dva puta bio uspešan, a po jedan gol dali su Samir Barać, Sandro Sukno i Ivan Buljubašić.

 

Kod "Azura", koji su u polufinalu pobedili vaterpoliste Srbije rezultatom 9:7, najefikasniji je bio Mauricio Felugo koji je tri puta prevario golmana Josipa Pavića.

 

Ovo je prva zlatna medalja za hrvatski vaterpolo. Na Igrama u Atlanti 1996. godine, Hrvatska je osvojila srebro.

 

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Srbije pobedom nad Crnom Gorom rezultatom 12:11.

 
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   London

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.