VATERPOLO: Kakva premijera za Zvezdu!

Izvor: Mondo, 25.Sep.2012, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO: Kakva premijera za Zvezdu!

Crveno-beli već na startu Lige šampiona igraju derbi protiv dubrovačkog Juga. "Gospari" dolaze u Beograd po tri boda, Zvezda se uzda u podršku sa tribina.

Za Beogradski vaterpolo klub Crvena zvezda nije moglo da bude lepšeg početka nove sezone - meč sa izuzetno jakim dubrovačkim Jugom, institucijom ovog sporta, u 1. kolu Grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << B Lige šampiona.

Dubrovčani su jasno rekli i najavili da u Beograd dolaze po tri boda, ali i crveno-beli imaju svoje adute u liku i delu nekolicine vrhunskih vaterpolista - Nikole Rađena, Duška Pijetlovića, Andrije Prlainovića, Denisa Šefika, Borisa Vapenskog.

Imena Mihe Boškovića, Mara Jokovića, Nikole Janovića, Aleksandra Ivovića, Nikše Dobuda, Andre Bušljea...jasno pokazuju kakva ekipa dolazi u Beograd. Prema opštim ocenama, Jug je prvi favorit za osvajanje titule prvaka Evrope ove sezone.

"Zvezda je dovela nekoliko vrhunskih pojačanja i biće pravi sportski suparnik. Mi znamo da idemo po tri boda i tako smo se i pripremali. Poraz od Primorja na Korčuli nas nije uzdrmao, štaviše, samo nas je maksimalno mobilizovao uoči utakmica koje su mnogo važnije", rekao je Veselin Đuho, iskusni trenerski vuk na klupi Juga.

Dubrovačkoj ekipi neće biti nimalo lako da ostvari cilj u Beogradu. Očekuju se pune tribine bazena "11. april" i glasno navijanje domaćih simpatizera.

U Zvezdi su svesni da ih očekuje "rat" u bazenu i ne zaleću se u očekivanjima.

"Gledaćemo da stignemo što dalje u Ligi šampiona. Ovo je nova ekipa, trebaće nam dosta vremena da se uigramo. Pozitivno je što smo dobili možda trenutno najbolju ekipu u Evropu, što znači da u daljem doigravanju ne možemo da naletimo na Dubrovčane. Želimo da što bolje odigramo u sredu i da jurimo to drugo mesto u grupi", rekao je trener Zvezde Dejan Savić.

Pred ovu utakmicu povredio se centar Duško Pijetlović, ali njega treba očekivati u ekipi u sredu (19 časova). Ne i Petra Ivoševića, koji je povređen.

Nikola Rađen pred premijeru Crvene zvezde kaže da je najbitnije da beogradski tim pruži dobru igru i da će kroz takmičenje biti ispravljane eventualne greške.

"Bitno je da ne pravimo velike oscilacije, nego da budemo konstantni", istakao je Rađen.

Osim Juga i Zvezde, u grupi B su još francski Monpelje, grčki Olimpijakos i švajcarski Krojclingen.

(MONDO - foto: BRK Crvena zvezda)
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.