U INAT KURTIJU I TERORU: Srpski mladići sa Kosova koji su ranjeni prošle godine ponovo otišli po badnjak (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jan.2024, 12:50

U INAT KURTIJU I TERORU: Srpski mladići sa Kosova koji su ranjeni prošle godine ponovo otišli po badnjak (VIDEO)

Seči badnjaka u Štrpcu učestvovali su igrači vaterpolo kluba "Tašmajdan" iz Beograda na čelu sa Nikolom Rađenom.

Zorica Stojanović iz Gotovuše kod Štrpca, majka dvadesetjednogodišnjeg Miloša, koji je sa desetak godina mlađim rođakom Stefanom (12) ranjen prošle godine na Badnji dan dok su se vraćali iz seče badnjaka, kaže da su Miloš i Stefan jutros sa graodnačelnikom Daliborom Jevtićem otišli ponovo po badnjak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Podsećajući na taj nemio događaj kada je Albanac, Azem Kurtaj, pripadnik tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga pucao na srpskog dečaka i mladića koji su putem noseći badnjak poželeli da se slikaju i pri tom im naneo povrede vatrenim oružjem, Zorica kaže da nikada više ne može da bude isto niti se Srbi iz Štrpca osećaju isto kao pre tog napada na decu.

- Ne znam ni ja kako ću izdržati današnji dan, ali hvala Bogu deca su dobro i to je najbitnije - kaže Zorica, dok je gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić opomenuo da se i za ovaj Božić Srbi u Štrpcu i na Kosovu i Metohiji kao narod osećaju nezaštićeno u pravnom smislu, jer nekažnjavanje Albanca koji je pucao na Stefana i Miloša ukazuje i dovoljno opisuje situaciju u kojoj kao narod živi.

Gradonačelnik Štrpca, Dalibor Jevtić, čestitao je praznik i poručio da Srbi sa KiM žele da žive u miru i da budu svoj na svome, da žele da žive u miru sa svima. On je podsetio da je prva srpska beba rođena na KiM iz Štrpca.

Srpski heroj Stefan rekao nam je da uprkos svemu, žele da provedu praznik kako dolikuje i po svbim običajima. Hrabri mladić čestitao je svima praznik.

Seči badnjaka u Štrpcu učestvovali su igrači vaterpolo kluba "Tašmajdan" iz Beograda na čelu sa Nikolom Rađenom.

Izvor: Srbija Danas/Novosti
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dečaci sa Kosova koji su prošle godine ranjeni ponovo došli po badnjak: Stefan i Miloš ostaju na svom ognjištu (VIDEO)

Izvor: Blic, 06.Jan.2024

Bez obzira na to što su na Badnji dan prošle godine ranjeni Stefan i Miloš Stojanović iz Gotovuše u opštini Štrpce rano jutros su otišli po badnjak. U pratnji članova porodice i predsednika opštine Dalibora Jevtića posekli su drvo i poslali poruku da je život pobedio i da su odlučni u nameri...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.