Teška pobeda nad Grcima

Izvor: B92, 16.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška pobeda nad Grcima



Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je otvorila takmičenje na finalnom turniru Svetske lige u Đenovi. Srbija je u prvoj rundi pobedila selekciju Grčke rezultatom 10:9 (2:3, 6:5, 2:1, 0:0). U drugom kolu, koje je na programu u utorak, Srbija je slobodna. U sredu rival našeg tima je Egipat, koji je na startu doživeo debakl od Australije - 21:0, a zatim slede mečevi sa Kanadom i Australijom. U polufinale idu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dve ekipe.

Daleko teže nego što se očekivalo Srbija je protiv podmlađene grčke selekcije, koja igra bez većine ključnih igrača, stigla do prvih bodova na finalnom turniru Svetske lige u Đenovi. Utakmica sa dva potpuno različita poluvremena, u prve dve četvrtine čak 16 golova, po osam na obe strane, a u preostalih 16 minuta dva pogotka naše i jedan grčke selekcije.

Počelo je loše sa puno grešaka u odbrani što su Grci lako koristili i bili u vođstvu. Sredinom druge četvrtine rival je imao 6:3, zatim i 7:5, da bi naši vaterpolisti tek dva i po minuta pre kraja druge četvrtine stigli do nerešenog rezultata. Kod vođstva od 8:7 Grci su promašili peterac, a zatim je Šapić takođe sa pet metara uspeo da izjednači. U samom finišu treće četvrtine Šapić je postigao pogodak. Ispostavilo se da je to bio konačan rezultat.

U poslednjih osam minuta golova nije bilo. Grci su imali u poslednjih 13 sekundi igrača više, ali je Soro, jedan od najboljih u našem timu, uspeo da zaustavi njihov udarac.

"Imali smo jako loš početak, za to postoje dva razloga, prvi je neprihvatljiva opuštenost, a drugi naporan trening koji smo imali nekoliko časova ranije. Sada imamo slobodan dan, zatim jednog slabog rivala i računam da ćemo se osvežiti za naredne mečeve", rekao je prvi saradnik Dejana Udovičića Nebojša Novoselac.

Denis Šefik je bio samokritičan:

"Loše sam branio, igra je bila loša, jednostavno, ocena je ukupno jako slaba. Na kraju smo se malo trgli i ispalo je da je u ovom meču pobeda najvažnija".

U uvodnom meču grupe B Australijanci su bukvalno podavili Egipćane. Nisu primili nijedan gol, a postigli su 21, s tim što su svi igrači osim dvojice golmana pogađali mrežu rivala (kao na treningu – Filjoli 3, renklin i Bidsvort po jedan, svi ostali po dva gola).

U grupi A Crnogorci su otvorili takmičenje impresivnom pobedom nad Španijom od 15:7. Istakli su se Janović sa 5, Ivović sa 4 i Jokić sa 3 pogotka.

Bazen u Đenovi. Gledalaca: 300. Sudije: Pateli (Brazil) i Gomez (Italija). Igrač više. Srbija 7(4), Grčka 8(2). Peterci: Srbija 3(3), Grčka 5(4).

Srbija: Šefik, Prlainović 1, Gocić, Pijetlović, Savić, Ikodinović, Nikić, Filipović 1, Ćirić, Šapić 5(3), Rađen 1, Peković 2, Soro. Trener: Udovičić.

Grčka: Flekas, Liocakis, Kaculakis 1 (1), Kohilas 1, Delakas 1, Papadopulos 1 (1), Blanis 4(2), Gunas, Kacaunis, Murikis, Beristijanos 1, Vugarakis, Floros Trener: Trulos.

Grupa A

Crna Gora – Španija 15:7 (6:3, 2:1, 3:2, 4:1)

SAD - Italija (tokom večeri)

Kina slobodna

Grupa B

Australija – Egipat 21:0 (4:0, 7:0, 3:0, 7:0)

Srbija – Grčka 10:9 (2:3, 6:5, 2:1, 0:0)

Kanada slobodna

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.