Vaterpolisti razbili Francuze, idu na zlato

Izvor: B92, 28.Avg.2017, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti razbili Francuze, idu na zlato

Univerzitetska selekcija Srbije pobedila je Francusku u polufinalu Univerzijade u Kineskom Tajpehu sa 10:3 (2:1, 3:0, 3:0, 2:2) i u sredu će se boriti za zlato.

Vaterpolisti su već sada obezbedili treću medalju za Srbiju na Univerzijadi, a za zlato igraju protiv boljeg iz duela Italije i Rusije.

Početak utakmice protiv Francuske je nagoveštavao nešto neizvesniji ishod jer su prvi do vođstva došli 'Galski petlovi' posle jednog minuta igre.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od tada ekipa koju sa klupe vodi selektor seniorske reprezentacije Srbije Dejan Savić preuzima potpunu kontrolu nad tokom meča, a već do kraja prve četvrtine golovima Viktora Rašovića i Gavrila Subotića preokrenula rezultat.

Gavril Subotić, Nikola Jakšić i Dušan Vasić su postigli po dva gola, a u strelce su se upisivali i Đorđe Lazić, Ognjen Stojanović, Strahinja i Viktor Rašović.

Srbija je u drugoj i trećoj deonici definitivno slomila Francusku sa po 3:0, a Francuzi su tek u poslednjoj četvrtini uspeli da postignu još dva gola i ublaže poraz.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UNIVERZIJADA: Vaterpolisti sa čistom desetkom do finala!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2017

Francuska nemoćna pred Srbijom..Trijumf sa autoritetom! Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Francusku sa 10:3 (2:1, 3:0, 3:0, 1:2) i na ubedljiv način se plasirala u finale Univerzijade u Kineskom Tajpehu...Delfini su odlučujuću prednost ostvarili su u drugoj i trećoj četvrtini. Koliko...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.