UNIVERZIJADA: Vaterpolisti sa čistom desetkom do finala!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2017, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNIVERZIJADA: Vaterpolisti sa čistom desetkom do finala!

Francuska nemoćna pred Srbijom

Trijumf sa autoritetom! Vaterpolo reprezentacija Srbije deklasirala je Francusku sa 10:3 (2:1, 3:0, 3:0, 1:2) i na ubedljiv način se plasirala u finale Univerzijade u Kineskom Tajpehu.

Delfini su odlučujuću prednost ostvarili su u drugoj i trećoj četvrtini. Koliko je naša odbrana u tim momentima bila stamena, govori i podatak da je mreža srpskih vaterpolista u ovom delu igre ostala netaknuta.

Ipak, Savić >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije bio sasvim zadovoljan, pošto su njegovi puleni imali prazne periode u prvoj i poslednjoj četvrtini.

"Moramo pod hitno da se saberemo inače ne moramo uopšte da igramo finale. Ovakve oscilacije i greške su nedozvoljene i moramo pod hitno to da ispravimo".

U timu Srbije Dušan Vasić, Nikola Jakšić i Gavril Subotić postigli su po dva gola. U listu strelaca za Francusku upisala su se dva igrača. Ilija Mustur je dva puta bio precizan, dok je Andrea de Nardi postigao jedan pogodak.

Protivnik u borbi za zlato srpskim vaterpolistima biće Rusija, koja je savladala Italiju sa 11:9.

FRANCUSKA - SRBIJA 3:10 (1:2, 0:3,0:3,2:1)

Igrač više: Francuska 4 (0), Srbija 5 (3). Peterci: Srbija 2 (2)

FRANCUSKA: Dubis, Bašelie, De Nardi 1, Kroseti, Mustur 2, Mutambai, Kume, Izdinski, Čutović, Kakon, Lepoint, Šandie, Delgado.

SRBIJA: Rističević, S.Rašović 1, V.Rašović 1, Ranđelović, Subotić 2, Vico, Drašović, Lazić 1, Jakšić 2, Radojević, Vasić 2, Stojanoviić1, Dobožanov.

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.