Srpski vaterpolisti: Bolan poraz, ali dali smo sve od sebe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2020, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski vaterpolisti: Bolan poraz, ali dali smo sve od sebe

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Filip Filipović, posle poraza od Španije u četvrtfinalu EP, rekao je da je ekipa dala sve od sebe i da nema potrebe da se baca mrlja na ovaj šampionat.

"Nije težak poraz posle ovakve borbe, moram da čestitam svojoj ekipi na fer i korektnoj borbi do samog kraja. Ovaj poraz može da bude bolan, ali nikako i težak, jer kažem dali smo sve od sebe i na peterce nismo imali sreće", rekao je Filipović novinarima u Budimpešti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je čestitao Špancima na pobedi i prolasku u polufinale.

"Ne znam kako vi to gledate, ali ja ne bih bacio mrlju na ovo Evropsko prvenstvo. Išli smo po medalju, ali kao što znate, Srbiji zlato nigde nije zagarantovano, pa ni ovde. Na nama je da se borimo, da izvučemo pouke", poručio je Filipović.

Selektor Srbije Dejan Savić izjavio je da je poraz od Španije pre svega posledica lošeg "igrača više".

"Očekivali smo ovako tešku utakmicu, naravno ne sa ovakvim ishodom. U suštini smo očekivali peterce. Posle teškog otvaranja, Španci su uspeli da preokrenu rezultat, čega smo se i pribojavali, fizički su dominirali u drugoj i trećoj četvrtini, ali smo uspeli da ih stignemo. Definitivno smo zakazali sa igračem više", rekao je Savić.

On je dodao da ekipi preostaje da se "podigne", ali da će to biti teško jer nije navikla na ovakve stvari.

"Sada da analiziramo, pre svega greške i da nam ovaj turnir bude ono o čemu smo pričali kao priprema za Olimpijske igre", kazao je selektor.

Savić se nije složio sa konstatacijom da je pobednik odlučen na "penal lutriji".

"U sportu ne verujem u sreću, peterci nisu lutrija, već stvar veštine", poručio je selektor Srbije.

"Uspeli smo da izvučemo nerešeno, ali ne možemo uvek na peterce. Mnogo smo promašivali, mnogo je bilo šanse. Ispali smo i to je sport. Moramo i mi nekada da izgubimo. Ovo sad razigravanje niko nije bitan, teško mi je da igram", rekao je Duško Pijetlović.

"Samo se nama sudi kontrafaul u poslednjem napadu. Nije bilo strpljenja, bili smo tu najslabiji. Uvek neki pas više je nedostajao. Nema sreće ovde. Zasluženo prolaze dalje", rekao je Andrija Prlainović.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.