Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport - ukratko...

VATERPOLO/SVETSKA LIGA

Egipćani se slikali

Srpski vaterpolisti su se više umorili na prepodnevnom treningu nego sa nedoraslim protivnikom Egiptom u 3. kolu finalnog turnira Svetske lige, pošto su slavili sa 31:0! Ovo je najubedljivija pobeda naše reprezentacije od osamostaljenja. Uoči utakmice vaterpolisti Egipta su tražili zajednički snimak sa našim igračima. Aleksandar Šapić postigao je 10 golova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << a Danilo Ikodinović je odigrao 300. meč za nacionalni tim.

FSS

Ješić i Đorđević suspendovani!?


Disciplinski sudija FSS Slobodan Pajović kaznio je predsednika FK Inđija Gorana Ješića i potpredsednika FSS Dragana Đorđevića udaljavanjem iz srpskog fudbala na šest meseci i to zbog klevete na račun Tomislava Karadžića i Milovana Đorića! Goran Ješić rekao je da su on i Đorđević udaljeni zbog verbalnog delikta!

- To su učinili isključivo u cilju izborne kampanje da bi nas sprečili da se kandidujemo. Vreme penzionera Karadžića i Đorića je prošlo, oni su zreli za starački dom - rekao je Ješić za Mondo.

Kazne će ipak verovatno stupiti na snagu po završetku izbora.

FK PARTIZAN

Policija bez viška posla

Posle sednice UO FK Partizan, predsednik Tomislav Karadžić je saopštio da je finansijska policija bila u klubu, ali da nije našla ništa "problematično", kao što se pričalo.

- "Finansijska" nas posećuje redovno, ali i daje pozitivne ocene o funkcionisanju i radu Partizana. I dalje će dolaziti, to im je u opisu posla - rekao je Karadžić.

Gordan Petrić je prihvatio novu ulogu, pa je od sada potpredsednik "crno-belih".

P. V.

Bogunović i zvanično

Novi član Partizana je Miloš Bogunović (22), dojučerašnji napadač Rada. On je potpisao ugovor sa šampionom Srbije na četiri godine, a u nedavno završenoj sezoni je postigao 13 pogodaka.

- Ovo je veliki korak za mene i najsrećniji dan u životu - istakao je Bogunović.

P. V.

FK CRVENA ZVEZDA

„Pobegao“ Čehov pomoćnik

Siniša Stojanović, doskorašnji trener Domžala, već je bio viđen kao prvi pomoćnik novog trenera Crvene zvezde Zdenjeka Zemana. Stojanović se ipak vratio u Sloveniju i novi je strateg Publikuma iz Celja.

Pretpostavlja se da su Stojanovića na takav potez naterali beogradski mediji, jer se verovatno uplašio kada je puštena informacija da je navijač Partizana.

MOMČILO VUKOTIĆ

Italijani i Nemci sad najopasniji

Holandija je delovala dosta ubedljivo u najjačoj grupi na šampionatu, a pokazali su i da imaju veliki fond igrača protiv Rumuna. Zaista su moćni kada su uspeli da u konkurenciji Francuske, Italije i Rumunije budu ubedljivo prvi, međutim, ne bih smeo da se kladim da će oni biti prvaci Evrope. Jer, kada su u pitanju eliminacione utakmice, sve je stvar trenutne inspiracije.

To isto važi i za Portugalce. I oni su na mene ostavili najupečatljiviji utisak, jer takođe imaju kvalitetan izbor igrača, ali Nemci se ne smeju potceniti nikada. Jer, kroz istoriju se pokazalo da najbolje igraju velike utakmice. „Panceri“ i Italijani su realno među četiri najbolje ekipe na EP. Što se Italije tiče, nije im ovo prvi put da slabo počnu prvenstvo, pa posle osvoje zlato.

Grci možda jesu razočarali, ali ni oni sami nisu bili preveliki optimisti uoči takmičenja. Ne verujem da su se nadali da će ponoviti uspeh iz Portugalije 2004. Pokazalo se da im je realizacija problem, za razliku od pre četiri godine, kada su sa jednim golom uspevali sve da dobiju. Grčka je bila svesna da ne spada u krug favorita za prolazak u četvrtfinale, što se na kraju i ostvarilo.

TURSKA

Kraj za Demirela?

Volkan Demirel, prvi golman Turske, kažnjen je sa dve utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u susretu sa Češkom. Zbog ove odluke disciplinske komisije UEFA, za turskog čuvara mreže učešće na Evropskom prvenstvu je završeno ukoliko njegovi saigrači ne izbore plasman u finale. Mesto među stativama u četvrtfinalu protiv Hrvatske, eventualno i u polufinalu protiv Nemačke ili Poljske, zauzeće iskusni Ruštu Rečber.

ENGLESKA

Bekamu muka od EP

Dejvid Bekam, povremeni kapiten Engleske i član Los Anđeles Galaksija, priznao je u da mu teško pada gledanje mečeva na Evropskom prvenstvu.

- Osećam se fizički loše dok gledam utakmice. Trebalo je da učestvujemo na turniru, ali idemo dalje. To je sada prošlost i okrenuti smo kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Suviše često uoči velikih takmičenja pričamo kako imamo odličan tim i spremni smo za uspeh, a potom smišljamo razne izgovore. To mora da se promeni. Vreme je da nešto osvojimo i pokažemo svima da nam je mesto na svetskoj pozornici - poručio je Bekam.

HRVATSKA

„Vatreni“ svojataju Rosetija

nItalijanski sudija Roberto Roseti određen je za sudiju četvrtfinala između Hrvatske i Turske. Hrvatski mediji odmah su počeli da slave ovakvu odluku UEFA, navodeći da će Roseti biti 12. igrač „kockastih“ pošto mu je majka rodom iz Vodnjana na Istri, gde je boravio prošle godine. Hrvati su se, naravno, i ovom prilikom prisetili trijumfa na „Vembliju“ nad Engleskom (2:0) navodeći da je upravo Roseti sudio na tom meču, pa sutra u Beču očekuju reprizu.
Pogledaj vesti o: Danilo Ikodinović

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

SL: Sa Australijom za prvo mesto

Izvor: B92, 20.Jun.2008, 12:37

..Vaterpolo reprezentacija Srbije sastaje se u petak u Đenovi sa selekcijom Australije, u poslednjem kolu grupe B finalnog turnira Svetske lige. Obe ekipe obezbedile su plasman u polufinale, sa po tri pobede, a bolji iz ovog meča osvojiće prvo mesto u grupi. Meč počinje u 16.20, a u slučaju nerešenog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.