Selektor Grka uplakan posle finala: Moj najgori potez u životu, izvinite VIDEO

Izvor: B92, 29.Jul.2023, 14:26

Selektor Grka uplakan posle finala: Moj najgori potez u životu, izvinite VIDEO

Vaterpolo reprezentacija Grčke poražena je od Mađarske u finalu Svetskog prvenstva i tako propustila savršenu priliku da prvi put uzme titulu.

Grcima je ovo prvo srebro na svetskim prvenstvima posle tri bronze (2005, 2015, 2022).

Odgovornost za poraz, koji je stigao tek nakon 10:10 u regularnom delu i sedam serija penala, preuzeo je selektor Helena Todoris Vlahos.

On sebe krivi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog poteza pri rezultatu 10:10 na 36 sekundi pre kraja kada su Grci krenuli u kontru, ali je ona zaustavljena jer je Vlahos zatražio tajm-aut kako bi pripremio akciju.

U nastavku, Grci nisu uspeli da organizuju napad za pobedu, pa se pristupilo petercima iz kojih su Mađari izašli kao pobednici.

Selektor Grka je posle meča, u kamere nacionalne televizije, priznao da je napravio veliku grešku kada je tražio zajm-aut svestan da je prekinuo možda pobednički napad svog tima.

"Napravio sam najveću grešku u mom životu, koja je odlučila finale. Imali smo situaciju "dva na jedan" da pogodimo mrežu, a ja sam tražio tajm-aut... To je najveća greška koju sam napravio, u tako važnom trenutku za reprezentaciju. Izvinjavam se mojim igračima i celom svetu", rekao je Vlahos vidno uznemiren, emotivan, sa suzama u očima.

"Toliko smo se borili, bili smo tako blizu cilja... Ali imaćemo uskoro novu šansu međutim ova je bila zlatna. Ako nas uprkos svemu naši navijači vole, to je divno. Žao mi je što na kraju nismo uspeli. Probaćemo da ovo ostavimo iza nas".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.