Savić: Da popravimo odbranu, igru sa čovekom više...

Izvor: RTS, 01.Avg.2015, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savić: Da popravimo odbranu, igru sa čovekom više...

Vaterpolo reprezentacija Srbije danas je imala prvi od tri dana odmora uoči četvrtfinalnih mečeva na Prvenstvu sveta u Kazanju. Održan je samo jedan lakši trening, a za sutra je planirana utakmica sa Hrvatskom ili Grčkom.
Selektor Dejan Savić je prilikom susreta sa novinarima ponovio da je osnovni cilj u ovoj sezoni ostvaren osvajanjem Svetske lige, što nam je donelo plasman na Olimpijske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << igre, ali kaže da nikome ne pada na pamet da ovde odustane od borbe za medalje.

„Naš cilj je medalja, a konkurencija je takva da svakim odličjem moramo da budemo zadovoljni. Pored na papiru favorizovanih ekipa, u konkurenciju za medalje ulaze još Grčka, Australija, Amerika i Brazil", rekao je Savić.
Iako mnogi veruju da ćemo u četvrtfinalu sigurno igrati protiv SAD, Savić kaže da nije baš siguran da Brazil može unapred da se otpiše.
„Crna Gora i Australija neće imati problema da stignu u četvrtfinale, ali će u duelima SAD - Brazil i Italija - Kanada sigurno biti velike borbe", ocenio je Savić.
Komentarišući igru našeg tima u prve tri utakmice, selektor kaže da nije zadovoljan zbog velikog broja primljenih golova iz igre, nedovoljno dobre realizacije igrača više i čestih oscilacija.
Andrija Prlainović rekao je da se ekipa prilično potrošila protiv Australije.
„Uvek je tako kada igramo sa njima. Sjajni su sportisti i bili su blizu iznenađenja. Moramo da podignemo formu na nivo za medalju i tada ne verujem da ima jačih ekipa od nas, ali to treba da dokažemo u bazenu", kaže Prlainović.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.