Poraz od Španije

Izvor: RTS, 09.Jan.2012, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poraz od Španije

Završni turnir priprema za Evropsko prvenstvo u Ajdhovenu. Delfini se nalaze na Hiosu gde igraju na tradicionalnom Samaridis kupu. U prvom kolu reprezentacija Srbije je poražena od selekcije Španije sa 11:10 (2:1, 1:3, 4:4, 3:3). U drugom kolu Srbija se sutra sastaje sa Crnom Gorom.

Odličan meč. Oba trenera isprobavala razne kombinacije. Glavne karte ostale skrivene, jer se ove dve selekcije sastaju u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvom kolu kontinentalnog šampionata. Ipak, viđen je lep vaterpolo i velika borba. Na kraju Španci bili srećniji i stigli do pobede. Predstoje dueli sa Crnom Gorom i domaćinom Grčkom.

Tvrda , borbena i neizvesna utakmica rivala koji će se sastati i u prvom kolu EP u Ajndhovenu. Odličan početak našeg tima 2:0 ali i greška u finišu prve četvrtine koju su Španci kaznili golom.Čudan kriterijum suđenja, uz žute kartone obojici selektora, više je pomogao Španiji koja je povela 4:2.

U trećoj četvrtini na golu Srbije je bio Mitrović.Kod rezultata 6:6 sudije su neopravdano jednu njegovu intervenciju kaznile petercem.Španija je vodila 8:6, Srbija preokrenula na 10:9. Zatim je udarac Moline pogodio Filipovića u ruku i promenila pravac za remi. Propustili slo jednog igrača više, Espanjol iz iste situacije pogodio za konačan rezultat.Poslednji napad je imala naša ekipa ali je Prlainović 14 sekudni pre kraja pogodio stativu.

U drugom kolu Srbija sutra igra sa Crnom Gorom

Gledalaca 300.

Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Zuska (Slovačka).

Igrač više: Srbija 9 (5), Španija 11 (6).

Peterci: Srbija 1 (1), Španija 1 (1).

SRBIJA: B.Mitrović, A.Šaponjić, Gocić 1, Udovičić 1, Ćuk, Nikić 1 , D.Pijetlović 1, Aleksić, Rađen 1, Filipović 2 , Prlainović 2, S.Mitrović 1, G.Pijetlović.Selektor; Udovičić.

ŠPANIJA: Agilar, Garsija, Marsal 1, Širanji, Molina 3,  Galjego 1, Malarah 1, Espanjol 2, Vales, Perone 1, Perez 1, Ć.Garsija 1, Lopez. Selektor:Agilar.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Grčka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.