Otvorena vrata četvrtfinala

Izvor: Politika, 29.Jul.2015, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena vrata četvrtfinala

U drugom kolu Svetskog prvenstva za vaterpoliste u Kazanju: Srbija–Japan 19 : 9 (2 : 1, 6 : 2, 5 : 3, 6 : 3). – Sutra protiv Australije dovoljan bod za prvo mesto u grupi

Od našeg izveštača

Kazanj – Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je u Kazanju selekciju Japana sa 19 : 9 (2 : 1, 6 : 2, 5 : 3, 6 : 3) u utakmici drugog kola D grupe prvenstva sveta. Očekivanim uspehom izabranici selektora >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dejana Savića zapravo su otvorili vrata direktnog plasmana u četvrtfinale, nakon što su prethodno na startu nadigrali glavnog konkurenta u grupi, Crnu Goru (11 : 8).

Najteže je igrati ovakve utakmice. Srbija je sa Japanom već mislila na Australiju i meč koji se igra sutra. Bod je dovoljan za prvo mesto u grupi i tri dana odmora kao nagradu za prvo mesto.

Očekivan trijumf posle mršave prve četvrtine, u kojoj naša reprezentacija nije realizovala četiri puta igrača više.

U drugoj se napad probudio, serija golova u mreži simpatičnih, borbenih, ali kvalitetom i fizičkom snagom daleko slabijih Japanaca. I od tada se utakmica igrala tek reda radi.

Posle četiri nule sa igračem više posle prve četvrtine taj segment je bio mnogo bolji. Uzastopno je realizacija sedam puta bila uspešna.

Krajem treće četvrtine bilo je 12 : 4. Rival nije imao rešenja za dominantne centre, izuzetno efikasnog Nikića sa šest golova i Pijetlovića sa četiri. Savić je iskoristio priliku da pruži šansu i Branislavu Mitroviću.

Savić jedino ne može da bude zadovoljan brojem primljenih golova. Bez obzira na razliku u kvalitetu, devet lopti u mreži naših čuvara nije kompliment za odbranu.

Od zanimljivosti, uz prvi gol Ranđelovića na Svetskom prvenstvu, vredi ukazati i na najveću posetu koju su imali Srbija i Japan u međusobnom duelu. Naime, Rusi su punili tribine, pripremajući se za duel svoje selekcije sa Italijom.

Miloš Ćuk je po završetku meča prvi prišao novinarima:

– Bila je teška utakmica, dosta su nas terali na kretanje. Nezgodni su, jer ne igraju na duele. Na vreme smo se odvojili. Sada nam je u glavi samo Australija i meč koji može da nam donese prvo mesto u grupi.

Slobodan Nikić je bio najefikasniji igrač utakmice sa šest pogodaka:

– Prva četvrtina je bila za nas nezgodna. Nastavak je protekao prema očekivanju, ipak je velika razlika u kvalitetu. Međutim, primili smo dosta golova iz igre, čak devet i to nije dobro.

Stefan Mitrović je dodao:

– Prilagodili smo se njihovoj igri i to je bilo najvažnije. Ne osećaš ih kao protivnika, ne igraju tipičan vaterpolo, fizički su slabiji, sve vreme se kreću. Pobeda nije bila neizvesna. Bitan je kontinuitet pobeda i dobre igre. Sledeći meč je sa uvek nezgodnom Australijom. Znamo šta nam pobeda donosi. Imamo neka iskustva i neće biti lako. I, naravno, odbrana mora da bude bolja.

Otvoreni bazen Dvorca vodenih sportova. Gledalaca 2500. Sudije: Razvani (Iran) i Roj (Kanada). Igrač više: Srbija 11 (7), Japan 8 (5). Peterci: Japan 2 (2)

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović 4, Nikić 6, Aleksić, Jakšić 1, Filipović, Prlainović 3, S. Mitrović 2, B. Mitrović. Selektor: Savić.

JAPAN: Tanamura, Adači 1, Arai 1, Šiga, Janase, Ida, Šimicu 1, Kadono, Takei 3, Jasuda, Okava 3, Hazui, Fukušima. Selektor: Omoto

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.