Određen žreb za vaterpolo Superligu - Nais na startu prvenstva gostuje Novom Beogradu

Izvor: JužneVesti.com, 15.Sep.2021, 11:53

Određen žreb za vaterpolo Superligu - Nais na startu prvenstva gostuje Novom Beogradu

Najteži mogući zadatak već u 1. kolu Superlige imaće vaterpolisti Naisa, koji će 6. oktobra, za kada je zakazan start nove sezone, gostovati učesniku Lige šampiona Novom Beogradu.

Veliki finansijski problemi u niškom timu odrazili su se pre svega na sastav ekipe, koju će ove sezone činiti kadeti i juniori ponikli u školi Naisa. Novi trener Tihomir Živić, koji je iz bazena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prihvatio ulogu šefa stručnog štaba, imaće pred sobom težak zadatak, a to je borba za opstanak.

Već u 1. kolu Nišlije će na noge glavnom favoritu za osvajanje Superlige, pošto su redove tima trenera Vladimira Vujasinovića pojačali reprezentativci Srbije poput Dušana Mandića, Duška Pjetlovića, Nikole Jakšića i Viktora Rašovića.U drugom kolu, koje se igra samo tri dana kasnije, 9. oktobra, Nais će na ”Čairu” dočekati Crvenu zvezdu.

Za novu sezonu u Superligi promenjen je i sistem takmičenja, pa će se nakon jednokružnog sistema i 9 utakmica timovi podeliti u dve grupe. Prvu će činiti timovi od 1. do 6. mesta i oni će imati obezbeđeno mesto u četvrtfinalu. Među preostalim klubovima će se tražiti još dva mesta za ulazak u plej-of, dok će devetoplasirani tim morati u razigravanje za opstanak u najjačem rangu sa drugim timom iz Prve A lige. U niži rang preseliće se samo poslednjeplasirani tim.

Branilac trofeja u Superligi je tim Radničkog koji će, pored Novog Beograda, biti učesnik Lige šampiona. Oba tima, će pored Partizana, Crvene zvezde i Vojvodine, biti učesnici i Regionalne lige, dok će se preostalih pet ekipa, među kojima je i Nais, takmičiti u Drugoj regionalnoj ligi.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.