Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 22:54

Novi Beograd po Jugu pucao iz svih oružja, Dubrovčani se poklonili svetskoj klasi - Dušanu Mandiću

Drim-tim nadoknadio dva gola zaostatka i u završnici agresivnom odbranom udavio rivala. Impresivna partija Mara Jokovića zbog poraza pala u drugi plan - 14:10

Spektakl u rangu onog kada igraju Srbija i Hrvatska, kada ceo Balkan gleda vaterpolo i ne trepće, režirali su Novi Beograd i dubrovački Jug. Maro Joković je klasa, ali je Dušan Mandić veća sila, a timu Vladimira Vujasinovića niko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nije ravan u regionu. Digao se Novi Beograd iz ponora, nadoknadio gola zaostatka, ugušio u završnici Mara Jokovića, jednog od najboljih ikada, i na krilima Dušana Mandića i Strahinje Rašovića kreirao veliki povratak za petu pobedu na turniru - 14:10 (3:3, 3:3, 2:3, 6:1).

Strašan igrač Maro Joković. Svetska klasa. A još veći Dušan Mandić. Sudar gorostasa, vaterpolo divova. Morao je Maro Joković još jednom da pruži ruku Dušanu Mandiću, koji je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije - u smiraj derbija.

Od kada je žreb već za prvi turnir Jadranske lige spojio Novi Beograd i dubrovački Jug, taj meč se iščekivao, jer predstavlja okršaj trenutno dva najmoćnija tima u regionu. “Mala Srbija” na jednu od najmoćnijih vaterpolo škola na svetu, na tim prepoznatljiv na svakom ćošku, na vaterpolo insituciji - četvorostrukog prvaka Evrope i Jadrana.

Jug je sve ono čemu Novi Beograd teži, a da Dubrovčani nisu nimalo naivni i da bi srpskom drim-timu mogli da budu najveća prepreka na putu do trona pokazali su u domu Novog Beograda. Na papiru slabiji, poprilično mlađi, bez Lorena Fatovića, ali sa pobedničkim mentalitetom građenim decenijama i neuništivi Maro Joković.

Sastavi Vladimira Vujasinovića i Vjekoslava Kobešćaka režirali su spektakl na bazenu “11. april”, a u centru pažnje bio je Maro Joković, čovek koji živi za velike utakmice. Ako je i bilo sumnje ko je najbolji igrač prvog turnira u Beogradu, više je nema - Maro Joković. Kapiten Juga plenio je igrom u bazenu iako je igrao bez odmora, a dobrano je zagazio u četvrtu deceniju života.

Lucidna dodavanja, vanserijski golovi, jedan lob u padu koji nije želeo da uđe. Zaustavio ga je okvir gola, a da je ušao bio bi potez turnira. Vukao je Maro Joković ekipu Juga na svojim plećima, igrao praktično bez odmora, a uvodne minute meča obeležila je rafalna paljba Dušana Mandića i Mara Jokovića.

Majstori kakve je privilegija gledati, zbog minijatura prvih violina Novog Beograda i Juga niko ko se našao na bazenu “11. april” nije požao što je subotnje veče tako “potrošio”. Nadmetali su se najbolji vaterpolisti sveta, šuteri su bili u elemenu, ali i golmani. Naročito Toni Popadić, koji je skinuo bezbroj zicera... Spuštao je roletnu i kada je Novi Beograd imao igrača više u bazenu.

Čeznula je Jadranska liga za povratkom superstarova, za vaskrsenjem srpskih klubova, jačanjem konkurencije i rađanjem još neke sile. Godinama unazad dva kluba na Jadranu nisu podarila spektakl kakav su napravili Novi Beograd i Jug. Duel učesnika Lige šampiona podsetio je na sudare Srbije i Hrvatske, utakmice svih utakmica, vaterpolo El Klasiku.

Revolveraški obračun Mara Jokovića i Dušana Mandića, kojem je hrvatski as doprineo i sa dve izvrsne asistencije sa desnog krila za Konstantinosa Kakarisa i Ivušu Burđeleza prekinuli su Aleksandros Papanastasiju sa jedne, a Radomir Drašović sa druge strane. Sevale su bombe sa svih strana, delovalo je da mogu da pogode iz bilo koje pozicije s povezom preko očiju. Da Dubrovčani na odmor ne odu sa golom prednosti postarao se Strahinja Rašović, koga na startu meča nije služio šut, ali je u nastavku “eksplodirao” pred kraj trećeg kvartala.

Jug je došao do prve osetnije prednosti u derbiju golovima Konstantinosa Kakarisa i Filipa Kržića, otišao je na “plus dva”, ali četa Vladimira Vujasinovića nije mu dala da stvori drastičniju razliku i odlepi se. Duško Pijetlović je pokazao delić svojih mogućnosti, Aleksandros Papanastasiju je odapeo strelu sa šest metara, a Strahinja Rašović pokazao da može i sa veće distance. Projektil sa sedam metara!

Ućutali su se bombarderi u četvrtini odluke, mirovale su mreže sve dok se Dušan Mandić nije digao u svom stilu, raspalio direktno posle faula sa osam metara i pogodio. A zatim još jedan. Ukradena lopta, isplivao je Strahinja Rašović kontru i poslužio Dušana Mandića za prvo vođstvo Novog Beograda od prve četvrtine. Atomski vaterpolo igrao se u tim trenucima, Novi Beograd je agresivnošću “pojeo” Dubrovčane, a jedan od lepših momenata bio je teledirigovani pas Radomira Drašovića za Strahinju Rašovića.

Igra Juga raspala se u paramparčiće, više nije mogao da parira sili sa Novog Beograda. Briljirali su izabranici Vladimira Vujasinovića, pucali od samopouzdanja, a kada se i Nikola Jakšić upisao među srelce, Vjekoslav Kobešćak pokušao je da razdrma Jug tajm-autom. Bilo je prekasno... Jug više nije neporažen, u grupi A to je samo Novi Beograd.

PRVI TURNIR REGIONALNE LIGE 2021/2022

GRAD - BEOGRAD (bazen 11. april)

Subota

Jug Dubrovnik - Budva 11:9

Partizan - Jadran Herceg Novi 6:7

Šabac - Mladost Zagreb 11:8

Budva - Partizan 4:17

Jadran Herceg Novi - Šabac 9:8

Novi Beograd - Jug Dubrovnik 14:10

GRAD - SPLIT (bazen Poljud)

Subota

Radnički Kragujevac - Crvena zvezda 13:8

Primorac - Solaris 12:11

Radnički Kragujevac - Mornar Split 15:5

Crvena zvezda - Jadran Split 9:12

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.