Nova pravila u Premijer ligi – privremeno isključenje kao u rukometu?

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 22:43

Nova pravila u Premijer ligi – privremeno isključenje kao u rukometu?

Na sastanku Međunarodnog fudbalskog borda (IFAB) govorilo se o više promena fudbalskih pravila.

Diskutovalo se o VAR tehnologiji, kao i o kažnjavanju fudbalera na određeno vreme. Nešto što možemo da vidimo u vaterpolu i rukometu.

Prema pisanju "Atletika", od sezone 2024/25 će početi primena vremenske kazne za igrače.

Sa primenom će se krenuti od utakmica FA Kupa, kao i Super ligi za žene, a verovatno će zaživeti i u Premijer ligi.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Samo kapiteni će smeti da protestuju kod sudija, a ko god od ostalih fudbalera bude učinio tako nešto biće privremeno suspendovan. Odlučeno je da to bude 10 minuta.

Sudija igraču kojeg će privremeno suspendovati najpre pokazati žuti karton i signalizirati da napusti teren, a zanimljivo je da kažnjen može da bude i golman.

U tom slučaju, bilo koji igrač od polja će morati da zauzme njegovu poziciju.

Povodom toga se izjasnio i Mark Bulingem predsednik FS Engleske.

"To su sve razgovori koje uzimamo u obzir. Ali najpre, moramo da vidimo kakav ćemo imati protokol i u kojoj ligi bi mogao da bude isproban. U suštini ispitujemo nova pravila vezana za proteste ka sudijama i taktičkim faulovima. Svesni smo da takođe postoji i veliki otpor kod navijača koji žele da vide kontanapad koji ne mogu da dobiju zbog faula protivničkog igrača i dobijenog žutog kartona", objasnio je Bulingem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.