Gocić: Želimo olimpijsko zlato

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gocić: "Želimo olimpijsko zlato"

Vaterpolo reprezentativac Srbije Stefan Mitrović izjavio je da su ambicije državnog tima uvek najviše, bez obzira koje je takmičenje u pitanju.

Vaterpolista Partizana smatra da je ove sezone pred nacionalnom selekcijom nekoliko veoma bitnih obaveza, ali je kao prioritet izdvojio osvajanje medalje na šampionatu sveta u Šangaju, čime bi bila overena i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << olimpijska viza za London 2012.

Vaterpolisti Srbije će pokušati da ponovo osvoje trofej Svetske lige na završnom turniru od 21. do 26. juna u Firenci, jer to takođe donosi olimpijsku vizu.

"Za razliku od prethodne godine, ova sezona će trajati znatno kraće. Praktično, nema pauze između klupskih i reprezentativnih obaveza i u ovom trenutku ne bih mogao da odgovorim koji je sistem takmičenja najbolji za nas", napomenuo je Mitrović.

Među konkurentima za najviši plasman u Firenci Mitrović je izdvojio reprezentacije bivših jugoslovenskih republika - Hrvatske i Crne Gore - kao i selekciju Mađarske.

"Međutim, nikako ne treba zaboraviti Špance i Italijane, kao ni uvek neugodne ekipe Australije i SAD", upozorio je Mitrović.

Jedan od najiskusnijih srpskih vaterpolista, Živko Gocić, naglasio je da bi državni tim trebalo da se skoncentriše na obezbeđivanje olimpijske vize.

"Želimo da se domognemo pobedničkog postolja na Igrama u Londonu, a ako je moguće i da osvojimo i zlatnu medalju, koja ovoj generaciji i dalje nedostaje", poručio je Gocić.

Za vaterpoliste Srbije postoje tri puta u britansku prestonicu - osvajanje prvog mesta na "fajnal-ejtu" Svetske lige u Firenci, medalja na planetarnom šampionatu u Šangaju ili plasman kroz dodatne kvalifikacije, koje će biti održane u februaru 2012. godine.

"Potrudićemo se da pitanje olimpijske vize završimo ove godine. To nam je u ovom trenutku najbitnije, iako su turniri u Firenci i Šangaju sami po sebi veoma bitna i zanimljiva takmičenja", zaključio je Gocić.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   London,   Olimpijske igre

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.