Gak oštro odgovorio vaterpolo savezu i klubovima

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2015, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gak oštro odgovorio vaterpolo savezu i klubovima

Stigao je odgovor od strane ministarstva na molbe Zvezde i Partizana.

Sekretar za sport i omladinu grada Beograda Slavko Gak demantovao je danas navode Vaterpolo saveza Srbije i klubova Partizan i Crvena zvezda u vezi sa navodima oko zakupa termina i kazao da grad ne može da bude odgovoran za njih.

Partizan je naveo da ne dobija novac za termine od grada ove godine zato što je sportski >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << centar Banjica pod sporom.

"Od 1992. godine sportskim centrom Banjica upravlja VK  Partizan...

Partizan ne dobija finansijska sredstva za termine zbog činjenice da  je u sporu, već isključivo zbog činjenice da Sekretarijat za sport i omladinu primenjuje i poštuje Zakon o sportu
", naveo je Gak u saopštenju. On se pozvao na član zakona (137. stav 1. tačka 15) za koji je naveo da onemogućava grad da daje termine Partizanu, koji isti objekat koristi u komercijalne svrhe.

"I pored toga što VK Partizan upravlja sportskim centrom Banjica i na taj način ima mogućnost da deci koja treniraju u klubu omogući besplatno bavljenje sportom, klub to ne čini, već naplaćuje članarine, a drugim sportskim klubovima termine", napisao je Gak.

Zvezda je ranije danas navela da ne dobija dovoljno novca, kao i da joj sportski centar 25. Maj naplaćuje visoke cene za zakup termina.

"Obaveštavam javnost da Grad Beograd nije učestvovao u potpisivanju, niti je imao uvid u sadržaj pomenutih Ugovora zaključenih između VK Crvena zvezda i sportskih centara, pa samim tim ne može da bude odgovoran za fakture koje su isporučene VK Crvena zvezda. Puna odgovornost je na rukovodstvu kluba koje je zakupilo toliki broj termina i napravilo ogromne finansijske gubitke", napisao je Gak.

Gradski sekretar za sport je u svom saopštenju pozvao Ministarstvo omladine i sporta da prekontroliše članarine u ovim klubovima i vidi da li su u skladu sa zakonom, odnosno da li su više od 10 odsto prosečne plate u Srbiji.

Gak je napisao da predlaže VSS-u da pomogne vaterpolo klubovima u Srbiji tako što će novac koji daje za plate dati klubovima za zakup termina.

"Grad je u 2014. godini izdvojio 22.000.000 dinara za zakup termina  u sportskim centrima za  11 vaterpolo klubova. U ovih 11 klubova trenira preko 1.500 dece. U istoj godini rukovodstvo VS Srbije je na bruto plate 10 zaposlenih  potrošilo 22.000.000,00 dinara, odnosno  isti iznos koji je Grad izdvojio za termine. Pozivam ih da u narednom periodu taj iznos od 22.000.000,00 dinara umesto za plate, izdvoje za termine klubovima", napisao je Gak.

Gradski sekretar za sport je naveo i da će grad u saradnji sa Republikom "izdvojiti značajna finansijska sredstva" za Evropsko prvenstvo u Beogradu 2016. godine i tako "doprineti razvoju vaterpola".
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.