Derbi Primorja i Radničkog za prvo mesto

Izvor: KGsport.info, 07.Nov.2014, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi Primorja i Radničkog za prvo mesto

U derbiju prvog dela sezone Triglav vaterpolo lige, Radnički iz Kragujevca gostuje riječkom Primorju.
U dosadašnjih pet kola ovi rivali zabeležili su maksimalan učinak, a Šumadinci zahvaljujući boljoj gol razlici zauzimaju prvo mesto na tabeli grupe A.
Radnički i Primorje nisu se sastajali u takmičarskim utakmicama, ali su odigrali humanitarni meč pre dve godine na „Kantridi“, gde su domaći bili uspešniji. >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << Međutim, daleko od toga da se ne poznaju, jer su u par navrata sparingovali pred važne duele u Ligi šampiona.
Prvi takmičarski susret ovih rivala odlučiće ko će prvu polusezonu završiti na liderskoj poziciji, ali i poslužiti timovima da se uigraju pred poslednje mečeve kvalifikacija za Ligu šampiona. Naime, u sredu će Primorje na svom bazenu čuvati tri gola prednosti iz duela sa Crvenom zvezdom u Beogradu, dok Radnički u rumunskoj Oradei brani „plus pet“.
- Sledi nam serija teških utakmica. Posle gostovanja u Hrvatskoj i Rumuniji dočekujemo zagrebačku Mladost, a odmah zatim i Partizan. Meč sa Primorjem će nam poslužiti za proveru snaga, da vidimo gde smo u ovom trenutku, a sigurno je da smo u sve boljoj formi i da idemo uzlaznom putanjom. U ovoj utakmici ne možemo ništa da izgubimo, ni u slučaju poraza, a pobedom bismo dobili mnogo, jer bismo se približili osvajanju prvog mesta u grupi – rekao je Uroš Stevanović, trener Radničkog.
Utakmica je na programu u subotu, od 17.15 sati, na „Kantridi“, uz direktan prenos na TV „Arenasport 1“.
U ostalim mečevima grupe A sastaju se: Mladost – Budva, Partizan – POŠK i Jadran – Branik.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolo: Radnički na derbiju u Rijeci

Izvor: Šumadija Press, 07.Nov.2014

U šestom kolu regionalne Triglav lige, u Rijeci je sutra (subota, 8. novembar, 17,15) na programu derbi, u kojem se sastaju domaće Primorje i Radnički.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.