Delfini u Novom Sadu protiv Nemaca otvaraju „ruska vrata”

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Feb.2013, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delfini u Novom Sadu protiv Nemaca otvaraju „ruska vrata”

Pobeda i ništa drugo. To je jedini zadatak vaterpolo reprezentacije za današnji susret sa Nemcima u novosadskom SPENS-u (subota, 18,00 časova).
Tri boda donose plasman na finalni turnir Svetske lige koji će biti održan u Rusiji (Moskva, Volgograd i sa najmanje izgleda Kazanj).
Reprezentativci su u petak stigli u Novi Sad u kojem su poslednju utakmicu odigrali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << još 2008, takođe u okviru Svetske lige. Selektor Dejan Savić je odmah pulene odveo na dvočasovni trening.
Po završetku rada održana je i konferencija za medije. PR menadžer saveza Marko Bogdanović se zahvalio Novom  Sadu i Vojvodini na organizaciji utakmice.
Dejan Savić koji će prvi put voditi selekciju kao savezni selektor je rekao:
Neka ranija iskustva nam govore da protiv Nemaca ne sme nikako da bude opuštanja. Na papiru jesmo kvalitetniji, ali sam siguran da nas očekuje velika borba. Nemci i ne znaju drugačije da priđu utakmici. Biće tvrdo, borbeno. Dakle, kvalitet treba da pokažemo u bazenu.
Novinare je interesovalo kako se Savić oseća pred zvanični debi. Uz osmeh selektor je kazao:
Zaista nemam tremu mada je to nova funkcija. Poznajem naravno sve igrače, imam apsolutno poverenje u njih. Sigurno će biti potrebno malo vremena da i oni steknu poverenje u mene.
Na pitanje o sastavu tima Savić je rekao:
U odnosu na prethodne mečeve u ekipu se vraća Duško Pijetlović. U sastavu će biti i Nikola Dedović umesto Nikole Rađena, koji je imao probleme sa povredom poslednjih dana.
Dakle u timu su: Branislav Mitrović, Gojko Pijetlović (golmani), Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Nikola Dedović, Filip Filipović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš ĆukDuško Pijetlović i Slobodan Nikić. Na treninzima je još Nemanja Ubović.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čedić najbolji odbojkaš januara

Izvor: KGsport.info, 01.Feb.2013

Korektor kragujevačkog Radničkog, Vladimir Čedić poneo je prvu nagradu za igrača meseca u 2013. godini.. Radnički je u sjajnoj seriji, vezali su pre meča sa Partizanom pet pobeda i izbili na treću poziciju u Viner štetiše Super ligi.. Ujedno, Radnički je ostvario plasman na finalni turnir...

Nastavak na KGsport.info...

"Delfini" overavaju plasman za SL

Izvor: B92, 02.Feb.2013, 09:19

Vaterpolo reprezentacija Srbije od 18 sati u Novom Sadu igra meč četvrtog kola Svetske lige, a pobeda protiv Nemaca donela bi nam plasman na završni turnir...Završna faza prestižnog takmičenja igraće se u Rusiji, ali još nije poznato da li u Moskvi, Volgogradu ili Kazanju...Naši vaterpolisti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.