Delfini na kamikaze

Izvor: RTS, 13.Jun.2013, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delfini na "kamikaze"

Vaterpolo reprezentacija Srbije zauzela je prvo mesto u prvoj grupi završnog turnira Svetskog kupa, pošto je u trećem kolu pobedila Brazil sa 16:7 (5:1, 4:1, 5:3, 2:2). U borbi za polufinale delfini igraju protiv Japana. Meč se igra u petak od 13.30 časova.

Najbolji vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu će igrati protiv četvrtoplasiranog tima iz prve grupe, u kojoj igraju Crna Gora, Mađarska, SAD i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Japan.

Utakmica protiv Brazila predstavljala je drugi deo treninga za izabranike Dejana Savića, koji su pre toga odradili plivački trening.

U prve dve četvrtine vaterpolisti Srbije su obezbedili sedam golova prednosti, pa su u nastavku znatno smanjili tempo i omogućili Brazilcima da u drugom poluremenu postignu pet golova.

Igrač više: Srbija 9 (7), Brazil 9 (2). Peterci: Srbija 2 (2).

Srbija: B. Mitrović, Šaponjić, Gocić 3, Udovičić 2, Ćuk 2, Ubović, Nikić 2, Aleksić 1, Radjen, Filipović 3, Mandić 1, S. Mitrović 2, G. Pijetlović.

Brazil: Bezera, Gomeš 1, Miranda, Viera , G. Roka 1, Delgado 1, Silva 1, B.Roka 1, Franko, Gimareš, Insera 2, Antoneli.

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće sutra od 13.30 u četvrtfinalu završnog turnira Svetske lige protiv Japana, koji je u poslednjem kolu grupne faze izgubio od Mađarske sa 11:5 i zauzeo poslednje mesto u A grupi.

Iako je kao pobednik B grupe Srbija trebalo da igra od 15.15, domaćin turnira Rusija iskoristila je pravo zamene termina i "pomerila" meč izabranika Dejana Savića.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nedelja 16.jun : „Dan ženske košarke“

Izvor: MC Bor, 14.Jun.2013, 13:43

14.jun.Bor. . U nedelju 16.juna u Ustanovi Sportski centar Bor održava se turnir u organizaciji ŽKK Bor pod nazivom „Dan ženske košarke“.Nastupaju Pionirke ŽKK Bor; ŽKK Knjaževac; ŽKK Pirot i ŽKK Negotin.Turnir počinje u 10.00 časova. Prvu utakmicu igraju ekipe : ŽKK BOR – ŽKK Knjaževac;...

Nastavak na MC Bor...

Delfini protiv Ajkula u polufinalu Svetske lige

Izvor: Press, 14.Jun.2013

Utakmica je u regularnom toku završena nerešeno 7:7 (1:3, 2:1, 2:1, 2:2). Ranije danas Srbija je pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2) i zauzela prvo mesto u svojoj grupi...Vaterpolisti Srbije i Crne Gore sastaju se u borbi za finale sutra od 13.30 sati po našem vremenu...U drugom polufinalu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.