VATERPOLO: A, sada Rusija ili Crna Gora!

Izvor: Mondo, 14.Jun.2013, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATERPOLO: A, sada Rusija ili Crna Gora!

Očekivano, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Japan u četvrtfinalu završnog turnira FINA Svetske lige u Čeljabinsku, pa će u subotu za finale igrati protiv boljeg iz duela Rusija - Crna Gora.

"Delfini" su nastavili pohod ka rekordnoj sedmoj tituli u FINA Svetskoj ligi i nagradi od 100.000 evra.

Naši najbolji vaterpolisti u petak su prilično lako pobedili Japan u četvrtfinalu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2), tako da će se u subotu u borbi za finale sastati protiv boljeg iz meča Rusija - Crna Gora.

Drugi polufinalni par čine Mađari i Amerikanci. Prvi su u petak pobedili Brazil 8:4, drugi se namučili protiv Kine i dobili rezultatom 13:11.


U bazenu "Stroicelj", pred oko 300 gledalaca, Slobodan Nikić napunio je do vrha mrežu Japanaca i postigao šest golova. Pratio ga je Dušan Mandić sa tri, Vanja Udovičići postigao je dva, a po jedan Živko Gocić, Miloš Ćuk i Filip Filipović.

Japanci, brzi plivači, odolevali su "delfinima" skoro cele dve četvrtine, ali su kasnije popustili u klinču sa fizički jačim i tehnički obučenijim protivnikom. Nakon što je Japan pet puta bio u vođstvu od jednog gola razlike, Srbija je pred odlazak na odmor prvi put povela 6:5 i kasnije to vođstvo samo uvećavala.

Za taj preokret najzaslužniji bio je Nikić, koji je u osam minuta igre u drugoj četvrtini postigao tri gola na asistencije Gocića, Filipovića i Udovičića. Nikić je zatresao mrežu protivnika i na startu treće četvrtine, što je bio početak sloma otpora protivničkog tima.

Posle gola Udovičića iz kontre bilo je 9:5, a potom je kapiten asistencijama u strelce promovisao Mandića i opet Nikića za 12:6.

Igrač više: Japan 9 (2) - Srbija 6 (2). Peterci: Japan 1 (1), Srbija 1 (1).

JAPAN: Tanamura, Ičikava 1, Arai 1, Šiga 1, Ezaki, Hemi, Šimicu , Kadono, Takei 4, Jašuda, Okava, Hazui 1, Šimozono. Selektor: Omoti.

SRBIJA: B.Mitrović, Šaponjić, Gocić 1, Udovičić 2, Ćuk 1, Ubović, Nikić 6, Aleksić, Radjen, Filipović 1, Mandić 3, S.Mitrović, G.Pijetlović. Selektor: Savić

(MONDO, foto: waterpoloserbia.org)
Pogledaj vesti o: Vaterpolo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija u polufinalu Svetske lige

Izvor: RTS, 14.Jun.2013

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Svetske lige pošto je u Čeljabinsku pobedila Japan sa 14:8 (3:3, 4:2, 2:1, 5:2). Protivnik u borbi za finale bolji iz duela Rusija-Crna Gora. Selektor i igrači očekuju mnogo teži duel u polufinalu...Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala...

Nastavak na RTS...

Reprezentacija Srbije – neprijatni suparnik za ruske odbojkaše, smatra Htej

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2013, 10:34

15.06.2013. -..Reprezentacija Srbije neprijatni je suparnik za ruske odbojkaše zbog manira igre, izjavio je dopisniku agencije R-Sport šampion Olimpijade u Londonu Taras Htej. Reprezentacija Andreja Voronkova je dva puta za redom savladala Iran. Mečevi protiv sprske reprezentacije će se igrati 14....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.