Prihodi LinkedIn-a snažno porasli, kao i broj članova

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Nov.2015, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prihodi LinkedIn-a snažno porasli, kao i broj članova

VAŠINGTON – Prihodi LinkedIn-a porasli su u proteklom tromesečju za 37 posto u odnosu na isti period prošle godine, na 779 miliona dolara, jer su porasli prihodi iz svih segmenata poslovanja te najveće društvene mreže za profesionalce

Prema poslovnom izveštaju, objavljenom u četvrtak, prihodi LinkedIn-a od oglašavanja porasli su za 28, a od članarina za 21 posto u odnosu na isti period prošle godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<

Ipak, najviše su, za 46 posto, na 502 miliona dolara, porasli prihodi od poslovanja odeljenja Talents Solutions, koji povezuje one koji traže posao i poslodavce, a koji čini gotovo dve trećine ukupnih prihoda LinkedIn-a.

Na kraju trećeg tromesečja LinkedIn je imao oko 40.000 ugovora između poslodavaca i menadžera. Upravo taj segment predstavlja osnovnu razliku između LinkedIn-a i ostalih društvenih mreža, koje većinu svojih prihoda ostvaruju putem oglašavanja.

Ukupni broj članova LinkedIn-a, koji posluje u više od 200 zemalja, porastao je u trećem tromesečju za 20 posto na godišnjem nivou, na 396 miliona.

No, neto gubitak porastao je na 40,5 miliona dolara, sa 4,3 miliona godinu dana pre, jer su mu troškovi porasli za 46 posto.

Rast troškova posledica je ulaganja u širenje kompanije, akvizicije, zapošljavanja prodajnog osoblja i širenja prisustva u zemljama izvan SAD-a.

Uz to, LinkedIn nastoji da poboljša svoju mobilnu prisutnost i razvija nove proizvode za Kinu, gde sada ima oko 13 miliona članova, gotovo trostruko više nego na početku prošle godine.

Zahvaljujući dobrom poslovanju u proteklom tromesečju, LinkedIn je povećao procene svojih prihoda u ovoj godini s 2,94 na 2,98 milijardi dolara.

Bolji poslovni rezultati nego što su analitičari očekivali podstakli su u četvrtak rast cene deonice LinkedIn-a na Wall Streetu za više od 10 posto.

Izvor: poslovni.hr

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

New York Times ponovno na stazama profita

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Nov.2015

NJUJORK – Američki list New York Times vratio se na staze profita u trećem kvartalu zahvaljujući rastu broja pretplatnika na njegovo online izdanje i ograničavanju troškova poslovanja..Profit prestižnog njujorškog dnevnika je u tri meseca, zaključno sa septembrom, iznosio 9,4 miliona dolara...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.