New York Times ponovno na stazama profita

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Nov.2015, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

New York Times ponovno na stazama profita

NJUJORK – Američki list New York Times vratio se na staze profita u trećem kvartalu zahvaljujući rastu broja pretplatnika na njegovo online izdanje i ograničavanju troškova poslovanja

Profit prestižnog njujorškog dnevnika je u tri meseca, zaključno sa septembrom, iznosio 9,4 miliona dolara u odnosu na gubitak od 12,5 miliona iz istog perioda prošle godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << dok su prihodi istovremeno porasli 0,7 posto na 367 miliona dolara, prenosi agencija France Press.

Times je u trećem kvartalu evidentirao 51.000 novih pretplatnika na digitalno izdanje, iako su prihodi u oblastima digitalnog i štampanog izdanja smanjeni. Izvršni direktor kompanije Mark Tompson naveo je da je na kraju trećeg kvartala ukupan broj pretplatnika na online izdanje iznosio 1,04 miliona.

Prihodi od reklama su u trećem tromesečju pali 0,9 posto, a troškovi poslovanja smanjeni su 7,6 posto na godišnjem nivou, delom zahvaljujući rezanju troškova štampanja i distribucije.

Izvor: manager.ba

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Nisan: Veći profit, optimistična prognoza

Izvor: Capital.ba, 02.Nov.2015

TOKIO, Profit japanskog proizvođača automobila Nisan skočio je 38 odsto u drugom poslovnom kvartalu zahvaljujući snažnoj prodaji u Kini, SAD i Evropi, što je podstaklo kompaniju da podigne prognozu zarade za cijelu godinu. Kompanija je u tri mjeseca zaključno sa septembrom zabilježila profit...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.