Krstić: Srbija će postati pozitivna priča

Izvor: Blic, 14.Okt.2013, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krstić: Srbija će postati "pozitivna priča"

Ministar finansija Lazar Krstić izjavio je da je podrška na koju su vladine mere naišle u Svetskoj banci, MMF-u, pa i Stejt departmentu, dokaz kredibiliteta politike vlade u Beogradu i izrazio uverenje da će Srbija postati pozitivna priča, kakvih u Evropi nema mnogo.

Krstić je, sumirajući za Tanjug dosadašnje rezultate učešća na redovnom godišnjem zasedanju Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu, rekao da su to bila "tri jako dobra dana za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbiju".

Prema njegovim rečima, jednako značajni bili su i razgovori sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta.

- Nastavljamo razgovore sa MMF-om i to je proces koji traje, nije nešto što se lomi preko kolena. Mi sada pokušavamo da usaglasimo na tehničkom nivou sve pretpostavke - rekao je ministar finansija.

On je istakao da je dobijena pozitivna ocena za program Vlade Srbije, koji "nije lak, ali je odgovoran, i ima za cilj da stvari postavi na svoje mesto".

Prema njegovim rečima, vladine mere se ne odnose samo na fiskalnu konsolidaciju, već su "dve i po od šest mera" usmerene na stimulaciju rasta.

- Tu mislim na poboljšanje poslovnog ambijenta i povoljne kredite, kao posledicu dobrih bilateralnih odnosa, kao što je primer sa Abu Dabijem. Takođe, samim restrukturiranjem javnih preduzeća otvoriće se prostor za konkurentnost u nekim oblastima - naglasio je Krstić.

Krstić je ocenio da je za Srbiju sada glavno pitanje ekonomske predvidljivosti i srednjoročnog planiranja, za uspeh kod stranih i domaćih investitora.

- Sad smo prvi put izašli sa slikom koja nije samo za sutra, već sa ciljem koji bi mogao da se ostvari u naredne tri do četiri godine. Verujem da ćemo postati pozitivna priča, kojih u Evropi nema puno i da će to biti pozitivna stvar za našu privredu - naglasio je ministar finansija.

Tokom boravka srpske delegacije u Vašingtonu, konferenciju za novinare je održala i direktorka Svetske banke za Zapadni Balkan Elena Goldsin, koja je rekla da je "veoma ohrabrena posvećenošću koju je Vlada Srbije pokazala u poslednjih mesec dana ulaskom u reformu javnog sektora".

Ona je kazala da se na Zapadnom Balkanu od sledeće godine očekuje umereni oporavak, i da su te prognoze slične evropskim prognozama za naredne tri godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krstić: Srbija će postati pozitivna priča

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Okt.2013

WASHINGTON - "Verujem da ćemo postati pozitivna priča, kojih u Evropi nema puno i da će to biti pozitivna stvar za našu privredu", naglasio je ministar finansija.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.