UEFA snosi deo odgovornosti

Izvor: B92, 15.Okt.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UEFA snosi deo odgovornosti"

Britanski „Independent“ ocenio je da deo odgovornosti za incidente na utakmici Srbije i Albanije snosi i Evropska fudbalska unija (UEFA).

Utakmica dva tima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine prekinuta je pošto se iznad stadiona pojavila letelica koja je nosila zastavu ’Velike Albanije’, a potom je usledio opšti metež i tuča na terenu.

Britanski list ističe da je UEFA, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uprkos toga što je znala za postojanje političkih tenzija između Srbije i Albanije, ove dve zemlje stavila u istu grupu kvalifikacija.

UEFA je zabranila albanskim navijačima da prisustvuju utakmici, a ranije je dozvolila da Srbija i Albanija budu u istoj grupi kvalifikacija, uprkos dugogodišnjim političkim tenzijama između ove dve zemlje. Srbi i Albanci su inače, dva entiteta koja učestvuju u sporu oko Kosova“, podseća „Independent“.

„Vašington post“ je baš postavio pitanje zašto je UEFA dozvolila da se Srbija i Albanija nađu u istoj grupi.

UEFA je uoči određivanja kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo 2016. razdvojila zbog političkih tenzija Jermeniju i Azerbejdžan, kao i Španiju i Gibraltar, dok su Rusija i Gruzija pristale da budu u istoj grupi.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija,   Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.