DA LI JE DOBRODOŠAO?! Hoće li posle svega premijer Albanije doći u Beograd?

Izvor: Telegraf.rs, 15.Okt.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA LI JE DOBRODOŠAO?! Hoće li posle svega premijer Albanije doći u Beograd?

- U ovom incidentu narocito je sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba ovde da bude gost Srbije. Sve to stavlja političku dimenziju na ceo dogadaj i ovo je politička provokacija - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Skandal na utakmici Srbija – Albanija mogao bi da ima šire posledice od fudbalskih, a jedno od pitanja je šta će biti sa najavljenom posetom premijera Albanije Edi Rame Beogradu, najavljenu za sledeću nedelju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<

Poseta Edija Rame Beogradu je zakazana za 22. oktobar, a on bi trebalo da bude prvi premijer Albanije u Srbiji u poslednjih 70 godina.

Foto: AP/Tanjug

Ipak, nakon informacije da je njegov rođeni brat privođen na stadionu Partizana zbog sumnje da je odgovoran za provokaciju i incident na meču, prištinska “Gazeta Ekspres” je objavila da je “moguće da do posete ne dođe”.

Tokom dana je stigao i poziv iz Prištine da Rama otkaže posetu Beogradu.

- Koristim javno ovu priliku u ime cele Prištine da pozovem premijera Albanije da što pre poseti naš grad, a kao što sam i lično rekao gospodinu Rami ranije, sada sam još više uveren u to, da ne ide u Beograd – rekao je Špen Ahmeti, gradonačelnik Prištine i funkcioner najveće opozicione partije na Kosovu DSK.

Foto: Tanjug Danilo Peternek/Dragan Stanković

Od srpskih zvaničnika dosad su se oglasili šef diplomatije Ivica Dačić, kao i ministri sporta i rada Vanja Udovičić i Aleksandar Vulin. Iz njihovih reakcija je jasno da zvanični Beograd na ceo događaj gleda u mnogo širem kontekstu od fudbalskog i da je pitanje odmah prebačeno na politički teren, da se tiče odnosa Srbije i Albanije, ali i odnosa Srbije, Rusije i Zapada.

Dačić je naveo da je u pitanju politička provokacija i to unapred pripremljena, Udovičić je ocenio da je na delu viđena brutalna zloupotreba sporta, za koju su odgovorni ekstremisti, dok je Vulin rekao da ima utisak da “sve ima veze sa dolaskom Vladimira Putina u Beograd i vojnom paradom”.

- U ovom incidentu narocito je sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba ovde da bude gost Srbije. Sve to stavlja političku dimenziju na ceo dogadaj i ovo je politička provokacija – rekao je Dačić.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija,   Incident

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.