LŠ: Partizan bez evropskog proleća

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LŠ: Partizan bez evropskog proleća

Fudbaleri Partizana izgubili su od Brage sa 1:0 u četvrtom kolu grupe H Lige šampiona, pa više nemaju šanse da se takmiče u evropskim takmičenjima na proleće.

Gol odluke postignut je u 35. minutu - Agujar je uputio dubinsku loptu sa centra igrališta, a Moiseš je sa više od 10m glavom poslao loptu u mrežu.

Golman Stojković bio je loše postavljen, a cela odbrana bila je uhvaćena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na spavanju. 'Crno-beli' su do kraja imali nekoliko prilika za izjednačenje, pre svih Iliev i Moreira, ali nisu uspeli da dođu do boda.

Već u prvom minutu Moreira je dobio žuti karton posle starta nad Vandinjom. Braga je ubrzo dobila slobodan udaraca na oko 25m udaljenosti od gola, ali je Agujar poslao loptu preko prečke.

U petom minutu Iliev je dobro centirirao sa leve strane, Boja je primio loptu na grudi na desetak metara od gola, ali je Rodriges pravovremeno startovao i otklonio opasnost.

Prva ozbiljna šansa na utakmici viđena je u osmom minutu – Kleo je posle lepog driblinga šutirao po zemlji sa ivice kaznenog prostora, ali je golman Felipe uhvatio loptu.

Braga je u prvom poluvremenu uglavnom igrali defanzivno, dozvolili su odbrambenim fudbalerima Partizana da malo dublje iznose loptu, ali su zato odlično pokrili bokove 'crno-belih’. Gosti su oko centra igrališta vršili presing, u 12. minutu Braga je organizovala kontru baš posle greške 'crno-belih’ na sredini, a Stojković je uspeo da uhvati loptu posle šuta Agujara sa ivice šesnaesterca.

Partizan je za nijansu više držao loptu u nogama tokom sredine prvog dela igre, ali zrelih prilika nije bilo i može se reći da je Braga bila opasnija po gol protivnika. u 28. minutu Lazevski se na vreme vraća u odbranu i sprečava dodavanje Mosora u kontri, a samo minut kasnije viđena je najbolja šansa u dotadašnjem toku meča – Mosoro je atraktivno dodao za Agujara, Urugvajac je 'lažnjakom’ prevario Jovanovića, ali je šutirao daleko preko gola.

Nekoliko minuta kasnije Boja je neoprezno izgubio loptu na redini terena, u nastavku akcije dobru prliku imao je Paulo Sesar, ali je šutirao preko gola sa 20-ak metara.

U 35. minutu postignut je, ispostaviće se, odlučujući gol na meču – Agujar je uputio dubinsku loptu sa centra igrališta, a Moiseš je sa više od 10m glavom poslao loptu u mrežu. Cela odbrana 'crno-belih’ uhvaćena je na spavanju, a golman Stojkoić bio je očajno postavljen.

Nedugo zatim Moreira je poslao lepu loptu u prostor za Boju, ali je Kamerunac neprecizno šutirao iskosa sa leve strane.

U prvih deset minuta drugog poluvremena Partizan je zaigrao znatno odlučnije, ali nije se izrodila ozbiljnija šansa posle nekoliko ubacivanja u šesnaesterac rivala.

Bilo je očigledno da 'crno-beli’ pojačavaju pritisak i da napada sa više igrača, što je otvorilo prostor za kontre gostiju poput one iz 56. minuta kada je Mateus šutirao iskosa sa leve strane, a Stojković odlično intervenisao.

Nastavlja se inicijativa ekipe Aleksandra Stanojevića – Kleo dodaje loptu za Ilieva na desetak metara od gola. Iliev pomalo okleva, zatim centrira, ali štoperi Brage bili su prisebni i izbacili loptu u polje.

U 59. minutu Stefan Babović zamenio je Pjera Boju, a povratnik u tabor 'crno-belih’ do kraja je bio jedan od najboljih na terenu. Samo minut po njegovom ulasku Iliev je imao odličnu priliku nakon što se lopta odbila od nekoliko igrača, ali slabo je šutirao iz blizine i Felipe je uhvatio loptu.

Posle nekoliko pokušaja sa distance, Partizan je jednu od najboljih prilika propustio u 79. minutu – Babović je precizno centrirao sa desne strane, usamljen na drugoj stativi bio je Moreira, ali je njegov šut odbranio dobro postavljeni Felipe.

Samo minut kasnije Partizan stvara novu šansu – posle centaršuta Šćepovića lopta je završila kod Saše Ilića, koji na 3m od gola iz mrtvog ugla šalje povratnu loptu, ali nije bilo nikoga da je sprovede u mrežu.

Do kraja meča dve solidne šanse imao je Radosav Petrović – prvo je utrčao iz drugog plana posle Ilićevog ubacivanja i loše zahvatio loptu glavom, da bi u poslednjim minutima nadoknade vremena šutirao visoko preko gola.

Partizan: Stojković, Krstajić, Jovanović, Miljković, Lazevski, Petrović, Moreira, Ilić, Iliev (Šćepović 78'), Boja (Babović 59'), Kleo.

Braga: Felipe, Rodriges, Moiseš, Silvio, Mosoro (Salino 50'), Elderson, Luis Agujar, Paulo Sesar, Alan (Madrid 68'), Vandinjo, Mateus.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.