Vojna akcija ruske strane u Ukrajini, u skladu je sa Međunarodnim pravom i poveljom UN

Izvor: KMnovine.com, 01.Mar.2022, 09:31

Vojna akcija ruske strane u Ukrajini, u skladu je sa Međunarodnim pravom i poveljom UN

Vojna akcija ruske strane u Ukrajini, u skladu je sa Međunarodnim pravom i poveljom UN "Vučićevi politički sateliti, kao i njegovi tzv. politički analitičari, isto kao i lažna opozicija, odmah su posegli za terminološkom odrednicom AGRESIJA RUSIJE NA UKRAJINU"


















Piše: Gordana Valčić



Ovih dana bili smo >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << svedoci da su novinari u medijskim organizacijama, u izveštavanju o situaciji u Ukrajini, političari, analitičari, koristili termine RUSKA AGRESIJA, RUSKA INVAZIJA i slično, optužujući Rusku Federaciju da je agresor bez bilo kakvog pravnog osnova i time se svrstali na propagandnu stranu Zapada koji permanentno krši međunarodno pravo kako u R. Srbiji, tako i u drugim delovima sveta.


Ovo su pravne činjenice:


1. Ruska Federacija NIJE izvršila ni agresiju ni invaziju, niti bilo koji akt suprotan međunarodnom pravu i Povelji UN.
Teritorija Ruske Federacije je napadnuta od strane Ukrajine dana 21.02.2022.godine što se može videti iz saopštenja FSB, uz prateću argumentaciju sa terena.


SAOPŠTENjE FSB:

“Ob obstrele rossiйskoй territorii so storonы Ukrainы
21.02.2022

21 fevralя t. g. v 9:50 vыpuщennыm s territorii Ukrainы snarяdom neustanovlennogo obrazca polnostью razrušeno mesto neseniя službы pograničnыh narяdov PU FSB Rossii po Rostovskoй oblasti, raspoložennoe na udalenii okolo 150 metrov ot rossiйsko-ukrainskoй granicы. Postradavših net, na meste rabotaюt saperы.”
( Link za saopštenje FSB http://www.fsb.ru/.../single.htm%21id%3D10439437... )


PREVOD SAOPŠTENjA FSB:

O granatiranju ruske teritorije od strane Ukrajine
21. februara ove godine, u 9.50 sati, projektil neidentifikovanog tipa ispaljen sa teritorije Ukrajine potpuno je uništio mesto dežurstva granične straže FSB Rusije u Rostovskoj oblasti, koje se nalazi na udaljenosti od oko 150 metara od rusko-ukrajinske granice. Nastradalih nije bilo, saperi su na licu mesta.
2. Ruska Federacija, na osnovu napada na svoju teritoriju od strane Ukrajine, koristi PRAVO SAMOODBRANE dato Poveljom UN, Glava VII, član 51, koji glasi:

“Ništa u ovoj Povelji ne umanjuje urođeno pravo na individualnu ili kolektivnu samoodbranu u slučaju oružanog napada protiv člana Ujedinjenih nacija, dok Savet bezbednosti ne preduzme potrebne mere za očuvanje međunarodnog mira i bezbednosti. O merama koje preduzmu članovi pri vršenju ovoga prava na samoodbranu biće odmah izvešten Savet bezbednosti i one neće ni na koji način da dovedu u pitanje ovlašćenja i odgovornost Saveta bezbednosti da po ovoj Povelji preduzme u svako doba takvu akciju ako je smatra nužnom radi održavanja ili vaspostavljanja međunarodnog mira i bezbednosti.”
( Link za Povelju UN, na srpskom jeziku https://ius.bg.ac.rs/wp.../uploads/2020/10/povelja_un.pdf )
(Link za Povelju UN na sajtu UN https://www.un.org/ru/about-us/un-charter/full-text )

3. Ruska Federacija nikad nije osporila suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine. Priznanje DNR i LNR je usledilo na osnovu njihove legitimno donete odluke u Skupštini posle Referenduma o nezavisnosti održanog 11. maja 2014. godine.


A. Vučić je potez Ruske Federacije nazvao “urušavanjem kompletne bezbednosne arhitekture sveta”, što je NEDOPUSTIVA IZJAVA PREDSEDNIKA R: SRBIJE i sa pravnog i sa bezbednosnog aspekta. (Link za izjavu A. Vučića protiv Ruske Federacije https://rs-lat.sputniknews.com/.../vucic-politicki... )

Vučićevi politički sateliti, kao i njegovi tzv. politički analitičari, isto kao i lažna opozicija, odmah su posegli za terminološkom odrednicom AGRESIJA RUSIJE NA UKRAJINU, INVAZIJA RUSIJE NA UKRAJINU i slično, bez bilo kakve pravne argumentacije, a još manje znanja iz oblasti međunarodnog prava! 

Sledstveno, poruka svim NATO slugama u R. Srbiji:
DžABE STE SE RADOVALI, RUSKA FEDERACIJA NIJE IZVRŠILA AGRESIJU, INVAZIJU, NITI BILO KOJI PRTOVPRAVNI AKT I NjENA SPECIJALNA OPERACIJA U UKRAJINI JE U SKLADU SA POVELjOM UN I MEĐUNARODNIM PRAVOM!

R. Srbija mora da se oslanja isključivo na međunarodno pravo i da čuva svoje saveznike u SB OUN koji štite suverenitet i teritorijalni integritet R. Srbije.

Zato, SRBIJA TREBA DA BUDE NAŠA PRIČA – A NE PRĆIJA NATO ČAUŠA!

Gordana Valčić
Predsednik udruženja građana
"NAŠA PRIČA SRBIJA"
* * *


Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 
Ukoliko Vam više odgovara neki drugi način, konakirajte nas na kmnovine@gmail.com





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2022 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.