Ukrajinu ni 40 milijardi $ neće spasiti od bankrotstva

Izvor: 011vodič.com, 20.Maj.2015, 00:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinu ni 40 milijardi $ neće spasiti od bankrotstva

UKRAJINA se nalazi na ivici bankrotstva. Talas politički motivisanih ubistava i tajanstvenih samoubistava bivših državnih funkcionera posejao je strah u Kijevu. Ukrajina – godinu dana nakon izbora Petra Porošenka za šefa države – i dalje je duboko zaglibljena u političkoj i ekonomskoj krizi – ocenio je The New York Times.
„Porošenko, sviđalo se to nekome ili ne, ne izlazi na kraj sa svojim obavezama. Ukrajinska >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << vlada je toliko pasivna i nestabilna da nije u stanju da napravi neophodne korake i izgradi jedinstvenu i nezavisnu državu” – naglašava američki list.
Sada je već svima u Kijevu jasno i to se više ne krije: da 40 milijardi dolara kredita MMF, Evropske unije i SAD neće biti dovoljno da se Ukrajina spasi od defolta i urušavanja.
The New York Times procenjuje da je najveće razočarenje za Ukrajince koji su podržali prošlogodišnji prevrat u Kijevu i izbor samog Porošenka to što ništa nema od obećanog iskorenjivanja „sveopšte korupcije”.
Haos koji dalje vlada u Ukrajini već je postao predmet spora između Kijeva i njegovih evropskih saveznika koji su, naročito Nemačka i Francuska, razočarani sporošću promena.
#fakti
The post Ukrajinu ni 40 milijardi $ neće spasiti od bankrotstva appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.