Ukrajinci grantirali jedini most preko Dnjepra u Hersonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022, 09:32

Ukrajinci grantirali jedini most preko Dnjepra u Hersonu

Ukrajinske snage ponovo su gađale Antonovski most u Hersonu koji je pod kontrolom ruskih snaga, rekao je danas zamenik načelnika privremene administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

Prema njegovim rečima, oštećena je oprema koja se koristi za rekonstrukciju nakon prethodnog raketiranja, pa je ponovno otvaranje mosta odloženo, prenosi Interfaks.

Antonovski most je jedini preko Dnjepra u Hersonu i povezuje taj grad sa levom obalom Dnjepra, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sa gradom Aljoški.

Tokom leta most više puta granatiran, a Privremena uprava Hersonske oblasti saopštila je da je granatiranje izvedeno iz američkih višecevnih raketnih sistema HIMARS.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Balički: Nuklearka u Zaporožju radi u "normalnom režimu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2022

Nuklearna elektrana u Zaporožju, granatirana tokom vikenda, radi "u normalnom režimu", izjavio je danas načelnik vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Jevgenij Balički, prenosi Rojters pozivajući se na Interfaks..."Imamo informacije od vojske i predstavnika ruskog Rosatoma, koji su ovde...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.