Rusko MSP: Plan za destabilizaciju Makedonije pokrenut spolja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko MSP: Plan za destabilizaciju Makedonije pokrenut spolja

Informacija o hapšenju u Makedoniji crnogorskog državljanina koji je pružao podršku kosovsko-albanskim ekstremistima, predstavlja ubedljiv dokaz da su planovi za destabilizaciju unutrašnjepolitičke situacije u toj zemlji pokrenuti spolja, saopštilo je danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Ova informacija, objavljena u srpskim medijima, predstavlja ubedljiv dokaz pokušaja guranja Makedonije u pakao obojene revolucije. To je istovremeno i dokaz da zapadni organizatori >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovakvih scenarija-katastrofa više vole da to za njih radi neko drugi, koristeći u Ukrajini, a sada u Makedoniji, državljane upravo onih zemalja, koje su, kao na primer Crna Gora, zagrizli mamac NATO-a", navodi se u saopštenju.

"Provociranje haosa i na Balkanu i rasplamsavanje žarišta u regionu koji se još nije oporavio od krvoprolića 90-ih godina, velika je opasnost za Evropu", dodaje se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Haos u Makedoniji proizveden spolja

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2015

MOSKVA - Rusko ministarstvo spoljnih poslova je navelo da su planovi za destabilizaciju Makedonije pokrenuti spolja...Zvanična Moskva to tvrdi na osnovu informacija o hapšenju crnogorskog državljanina koji je pružao podršku albanskim ekstremistima..."Ova informacija, objavljena u srpskim medijima,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.