Moskva: Haos u Makedoniji proizveden spolja

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2015, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Haos u Makedoniji proizveden spolja

MOSKVA - Rusko ministarstvo spoljnih poslova je navelo da su planovi za destabilizaciju Makedonije pokrenuti spolja.

Zvanična Moskva to tvrdi na osnovu informacija o hapšenju crnogorskog državljanina koji je pružao podršku albanskim ekstremistima.

"Ova informacija, objavljena u srpskim medijima, predstavlja ubjedljiv dokaz pokušaja guranja Makedonije u pakao obojene revolucije. To je istovremeno i dokaz da zapadni organizatori ovakvih scenarija-katastrofa >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << više vole da to za njih radi neko drugi, koristeći u Ukrajini, a sada u Makedoniji, državljane upravo onih zemalja, koje su, kao na primjer Crna Gora, zagrizli mamac NATO-a", navodi se u saopštenju.

Takođe, ističe se da je provociranje haosa i na Balkanu i rasplamsavanje žarišta u regionu koji se još nije oporavio od krvoprolića devedesetih godina, velika opasnost za Evropu", dodaje se u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Zapad rasplamsava žarište na Balkanu

Izvor: Mondo, 16.Maj.2015

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova smatra da je hapšenje crnogorskog državljanina u Makedoniji dokaz stranog mešanja u unutrašnje poslove te zemlje...Foto: thinkstock/guliver/gettyimages.."Informacija objavljena u srpskim medijima o hapšenju Crnogorca koji je pružao podršku kosovsko-albanskim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.