Jacenjuk nagovestio da bi mogao ponovo da bude premijer Ukrajine

Izvor: Blic, 29.Okt.2014, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk nagovestio da bi mogao ponovo da bude premijer Ukrajine

Sadašnji premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk nagovestio je da bi mogao ponovo da bude izabran na tu funkciju nakon uspeha njegove stranke Narodni front na parlamentarnim izborima održanim u nedelju.

"Stranka koja je obezbedila prvo mesto na izborima u obavezi je da počne proces formiranja koalicije...lider (ove) partije vodi vladu", rekao je Jacenjuk na konferenciji za novinare.

Jacenjuk je okarakterisao politički blok predsednika Petra Porošenka kao strateškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partnera za buduću koaliciju, ali je istovremeno rekao da bi voleo da se ostale tri partije koje su izborile mesta u skupštini - Otadžbina, Samopomoć i Radikalna stranka Oleha Ljaška - pridruže koaliciji.

Jacenjukov Narodni fornt i dalje se nalazi u blagoj prednosti u odnosu na politički blok predsednika Porošenka, sa nešto više od 22 odsto osvojenih glasova.  Prebrojavanje glasova se privodi kraju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jacenjuk želi premijersko mesto

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Okt.2014

Sadašnji premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk izjavio je da bi mogao ponovo da bude izabran na tu funkciju nakon uspjeha njegove stranke Narodni front na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju. ..Stranka koja je osigurala prvo mjesto na izborima u obavezi je da počne proces formiranja koalicije.....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.