Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Okt.2014, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jacenjuk želi premijersko mesto

Sadašnji premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk izjavio je da bi mogao ponovo da bude izabran na tu funkciju nakon uspjeha njegove stranke Narodni front na parlamentarnim izborima održanim u nedjelju.

Stranka koja je osigurala prvo mjesto na izborima u obavezi je da počne proces formiranja koalicije... a da lider (ove) partije vodi vladu - rekao je Jacenjuk.

Jacenjuk je okarakterizirao politički blok predsjednika Petra Porošenka kao strateškog partnera za buduću koaliciju, ali je istovremeno rekao da bi volio da se ostale tri partije koje su izborile mjesta u skupštini - Otadžbina, Samopomoć i Radikalna stranka Oleha Ljaška - pridruže koaliciji.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Porošenkov blok proglasio izbornu pobjedu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Okt.2014

Blok ukrajinskog predsjednika Petra Porošenka proglasio je pobjedu na parlamentarnim izborima u Ukrajini, održanim 26. oktobra...Lider Porošenkovog bloka Lolodomir Grojsman izjavio je da je ova politička grupa dobila podršku većine Ukrajinaca...Vitalij Kovalčuk, takođe iz ovog bloka, rekao je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.